LAV sulgeb saatkonna Helsingis

28.04.2021
Estravel

LAV sulgeb saatkonna Helsingis, eestlaste viisataotlused muutuvad raskemaks.

Ebameeldiva uudisena Eesti reisijatele tuli alanud nädalal Lõuna-Aafrika Vabariigi saatkonna teade Helsingi saatkonna sulgemise kohta. Soomlasi see teade eriti ei mõjuta, kuna nemad ei vaja Lõuna-Aafrikasse reisides nagunii viisat. Ka näiteks Venemaa, Poola, Bulgaaria ega Türgi kodanikud ei vaja sinna reisides viisat. Küll aga vajavad kahjuks LAV viisat Eesti passiga reisijad. Ka juba siiani kuulus LAV nn keeruliste viisade kategooriasse, kus taotleja või tema volitatud isik pidi kaks korda Helsingis saatkonnas käima, üks kord dokumente sisse andmas ja teine kord neid välja võtmas. Kui paberid korras polnud, siis veel kolmaski kord. Lisaks pidi taotleja esitama mh töökohatõendi ja pangakonto väljavõtte, mida muud riigid meilt ammu enam ei nõua.

Estraveli viisakeskus on edukalt vahendanud LAV viisade vormistamist oma klientidele juba üle 25 aasta. Kuid alates maikuust ei ole enam Estraveli kaudu uute reiside jaoks võimalik LAV viisataotlusi sisse anda. Teavitame selle võimaluse taastumisel oma kliente koheselt oma uudiskirjade kaudu.

Eesti passi omanike viisataotlustega hakkab edaspidi tegelema Stockholmis olev saatkond (kontaktid all).
Helsingi saatkond võtab viisataotlusi veel vastu kuni 24.05.2021. Kui plaanid veel mai kuu jooksul viisat taodelda, soovitame eelnevalt Helsingi saatkonda üle helistada (+358 9 686 03100).

CONTACT DETAILS OF THE SOUTH AFRICAN EMBASSY IN STOCKHOLM
Address:     Alsnögatan 7, SE-116 41 Stockholm, SWEDEN
Tel:            +46 8 24 39 50
+46 8 660 7693 (Consular)
E-mail:       embassy.stockholm@dirco.gov.za
Website:    www.dirco.gov.za/sweden/

 

Kommentaarid: