Lennule minekuks tuleb varuda varasemast rohkem aega

04.05.2022
Estravel

Tallinna lennujaam palub lennule saabumiseks ja julgestuskontrolli läbimiseks varuda varasemast rohkem aega. Tavapärasemast pikemad järjekorrad on tingitud julgestuskontrolli töötajate puudusest.

Tallinna lennujaama juhatuse esimehe Riivo Tuvikese sõnul on rekordilise 50 sihtkoha kättesaadavus ja koroonapiirangute leevenemine hoogustanud reisimist. “See, et reisijate arv on kasvutrendis näitab, et inimestes on suurenenud turvatunne tuleviku suhtes ja julgetakse taas reisida,” rääkis Tuvike.

Terve Euroopa lennundus on väljakutse ees, sest uute töötajate värbamine ei pea sammu kiirelt kasvava reisijate vooga. “Vaatamata põnevale ja mitmekülgsele tööle, mida lennujaamas pakume, ei suuda lennujaamad ja nende partnerid värvata nii kiiresti uusi töötajaid kui vaja oleks. Puudus on nii kliendi- kui ka õhusõidukite teenindajatest, kusjuures viimane on veel eriti põnev ja vastutusrikas töökoht, kus saab igapäevaselt sõita erinevate masinatega ja lennukite vahetus läheduses tööd teha ehk olla lennujaama mõistes tegevuste epitsentris,“ rääkis Tuvike.

Kui varakult tuleb lennujaama tulla?

“Selleks, et vältida ebamugavusi soovitame tulla lennujaama vähemalt 2 tundi enne lennu väljumist. Eriti kriitilised ajad on varahommikused väljumised, kus reisijad tulevad lennujaama viimasel minutil ning lõunased tipptunnid, mil lühikeses ajavahemikus väljub suur hulk lennukeid,” lisas Tuvike.

Kui märtsis läbis lennujaama 172 424 reisijat, mis moodustab 75% kriisieelsest tasemest, siis aprilli esimeste nädalate reisijate arv lubab jätkuvat reisijate arvu kasvu. „Kuu viimasele nädalale jääb koolivaheaeg, mis on lennujaamas alati tihe tööaeg. Eriti lastega peredel soovitame saabuda lennujaama aegsasti enne lendu, et jõuaks rahulikult läbida julgestuskontrolli ja teha kõik vajalikud lennueelsed toimingud võimalikult stressivabalt,“ soovitas Tuvike.

Allikas: Tallinna Lennujaam

 

Kommentaarid: