Lühidalt Kreeka pealinnast Ateenast

22.08.2007
Helena

Suve algusel põikasin tööreisile Kreeka pealinna Ateenasse. Õnneks jäi pisut aega ka linna peal käimiseks ning mõned reisivihjed kuluvad kindlasti ära, kui kellelgi kunagi minna plaanis.

Enamus Ateena suuremaid kesklinna hotelle asuvad Omonia väljaku vahtus läheduses. “Väljak” on tegelikult üks tiheda liiklusega ringtee, mille keskel murulapike. Kuid Omonia piirkond ei ole tegelikult eriti turistisõbralik, eriti õhtuti, kui valgel naisterahval ei soovita kohe kindlasti mitte üksi välja minna!
Piirkonnas elab palju vaeseid ja immigrante ning pimedas on vaatepilt üsna õõvastav.
Hotello soovitan valida hoopis Plaka piirkonda. Seda võib meie mõistes kõige rohkem nimetaha kesklinnaks või vanalinnaks ning kõik turistile vajalik on käe-jala juures. Seal on restoranid-tavernad, vaatamisväärsused ja suveniiripoed. Plakas ei ole hotelle kahjuks väga palju, aga nimetada võib näiteks järgmisi: Plaka, Adrian ja Electra Palace.

Ateena kesklinnast lennujaama saab üpris mugavalt metrooga. Pilet maksab 6 eurot ning varuda tuleb selleks umbes poolteist tundi. Metroo on väga korralik ning hästi sildistatud. Täieliku vastandina tänavapildile, läigivad nii ootepaviljonid, eskalaatorid kui rongid puhtusest.

Ateena linnaturistidele pakutakse igal sammul ühe päevast saartekruiisi – “Full day three island cruise”. Selline 3 saare kruiis maksab keskmiselt 95 eurot ning kruiise korraldavad erinevad laevafirmad. Meie seltskond sõitis laevaga Anna Maru, mis oli seest väga kulunud ja räpane. Kruiisi hinna sisse kuulub ka lõunasöök, aga see on üks väga kole kogemus – konservliha ja külmutatud juurikad. Uskumatu, et Kreekas, mis on ometi kuulus maitsva toidu poolest, pakutakse nii halba sööki.

Saared, mida külastame, on Poros, Hydra ja Aegina. Kõik väga maalilised armsad kohakesed, kus pole muud teha, kui mööda tänavaid jalultada ja suveniiripoodidesse kiigata. Aga muidu on selline kruiis päikeselisel päeval igati hinnaline kogemus ning Ateena külastajale mõnus vaheldus.

Ateenas olles tuleb kindlasti külastada ka Akropolist, muuseas, Isic kaardi omanikud saavad sinna tasuta. Kuuma päikese all tuleb üles mäkke ronida ning kindlasti on soovitav kaasa võtta veepudel, sest antiiksete sammaste vahel janu kustutamiseks müügiputkasid ei ole! :)

Kommentaarid: