Maailma edevaimad lennukid

03.10.2012
Svea Lillepalu

Üldjuhul hinnatakse maailma lennufirmasid suuruse, pardatoitlustuse kvaliteedi, istmevahe ja kõige muu sellise järgi. Nüüd aga võttis reisiajakiri Condé Nast Traveler lennukid ette hoopis teistpidi – nimelt väljastpoolt. Lubage tutvustada, maailma edevaimad lennukid!

British Airways

Turkish Airlinesi peenemustriline lennuk näeb eemalt välja lihtsalt šikk ja modernne. Kuid mida kaugemalt vaadates tähele ei pane, on see, et lennuki keret kattev muster on kokku pandud 17 000 töötaja piltidest. Seega kui Sul on sõber, kes töötab Turkis Airlinesis, on ka tema nägu arvatavasti kusagil seal.

British Airways kasutas ära lennuki sünonüümi teraslind ja pööras selle natukene teistpidi. Londoni olümipamängude auks lasi BA värvida oma üheksa Airbus 319 selliseks, et need näeksid välja nagu kuldsed tuvid.

Qantas on üks neid lennufirmasid, kes oli edev juba siis, kui teised alles sellele mõtlesid. Kõik algas 1994. aastal, mil firma Boeing 747-400 sai endale traditsioonilise Austraalia rüü. 2002. aastal lisati sekka üks uuem Boeing, kellele disainisid jakikese taas kord Austraalia pärismaalastest kunstnikud. Kuulu järgi saavat ka järgmisel aastal üks teraslind endale uue ja värvikireva sulestiku.

Eva Air ebanormaalselt armsatest Hello Kitty lennukitest oleme ka varem kirjutanud, kuid topelt ei kärise. Arvatavasti võib julgelt öelda, et see lennufirma on iga väikese tüdruku lemmik.

Air New Zealand

Air New Zealandi üleni must lennuk näeb välja kui mõne James Bondi filmi võttepaik. Tegelikult lasi lennufirma oma Boeing 777-300ER-i selliseks värvidarahvusliku ragbimeeskonna toetuseks. Ja taas kord laseme kuulujuttudel kõlada – järgmisel aastal pidavat lennufirma järgmise uusmeremaalastele südamelähedase teema ette võtma – „Sõrmuste isandast” tuntud kääbiku!

Need on vaid paar meile tuntuimat edevat lennufirmad. Kõiki maailma edevaid lennukeid vaata Condé Nast Traveler!
_____________________________

Originaallugu ja fotod: Condé Nast Traveler

Kommentaarid: