Maailma parimad hotellid

24.04.2013
Eliine Rannajoe

Reisiajakirjad on taas oma usinate lugejate abiga kokku pannud maailma hotellide paremusjärjestuse. Paljud reisisellidele südamelähedaseks saanud majutuskohad jäävad meist küll üsna kaugele, kuid parimate hulka mahtus ka nii mõnigi Euroopa hotell. Siin on väike valik eelneva aasta kõige ilusamatest, luksuslikumatest ja mõnusamatest hotellidest!

Singita Grumeti Reserves, Serengeti Rahvuspark, Tansaania

Faru Faru, SingitaSingita on maailmakuulus suurepäraste safarite korraldamise poolest ning võitnud paaril viimasel aastakümnel kõikvõimalikke auhindu. Singita Grumeti Reserves asub Serengeti Rahvuspargi veerel, gnuude rännuteel. Lisaks uuele ja uhkele mobiilsele telklaagrile pakutakse võimalust peatuda ka kolmes suuremas laagris.

Sabora üheksa uhket telki on kaunistatud mahagonist kummutite, nahast toolide ning paksude Pärsia vaipadega. Kuue majakesega Faru Farust avaneb aga ilmeline vaade Grumeti jõele ning veesilma ääres sulistavatele elevantidele. Grumeti pärliks on Ida-Aafrika stiilis rantšo Sasakwa. Aedade ja basseinide vahelt leiab nii tenniseväljakud, spaa- kui ka joogakeskuse. Väljasõitudel rahvusparki saab uudistada elevantide, gnuude, sebrade ja gasellide igapäevaelu.

Taj Exotica Resort & Spa, Maldiivid

Taj Exotica Resort & SpaEksklusiivne ja romantiline Taj Exotica Resort & Spa asub väiksel Emboodhu Finolhu saarel, säravsinise vee ja troopiliste taimede keskel. Saarel on 64 ookeanivaatega villat ja sviiti, mille maalähedaste toonidega sisustus loob hubase atmosfääri.

Naturaalsest puidust ja palmilehtedest katusega villad on ehitatud vee kohale – roni vaid redelist alla ning supledki juba ookenis. Puhkuse nautimisele aitavad loomulikult kaasa ka privaatsed basseinid, avarad terrassid ning restoranis pakutavad gurmeetoidud. Aega saab veeta ka raamatukogus, butiigis, võrkpalli mängides või näiteks päikseloojangukruiisil delfiinidega tutvust sobitades.

Oberoi Udaivilas, Udaipur, India

Oberoi UdaipurAasia parimaks kuurordiks valitud Oberoi Udaivilas rabab jalust nii ilu kui suurepärase teenindusega. Rajasthani linna südames asuvast paleetaolisest hotellist avaneb vaade Pichola järvele ja sakilistele Aravalli mägedele.

Külastajatele saab osaks lausa kuninglik teenindus – kujutle lennujaama vastu tulevat sohvrit, privaatset laevasõitu üle Pichola järve ning hotellis ootavat isiklikku ülemteenrit, rääkimata luksuslikust imelise vaatega toast. Ajaviiteks saab nautida spaamõnusid, harjutada koos kohaliku õpetajaga joogat või lihvida oma oskusi kokandustunnis. Puhkus nagu kuninga kassil! :)

Triple Creek Ranch, Montana, USA

Triple Creek RanchBitterrooti mägedes asuvas luksuslikus Triple Creeki rantšos on 23 ainult täiskasvanutele mõeldud hubast puitmajakest. Kutsuvalt praksuv kaminatuli, mullivann, pehme sulevoodi ning kõike seda ümbritsevad originaalsed kunstiteosed loovad mõnusa atmosfääri.

Omas mullis lõõgastumisest väsides saab aga kokaga ühes lauas õhtustades muljetada, väljas kalastada või helikopterist ümbrust kaeda. Talvisel ajal on pea kohustuslik lumesaabastes ekskursioon läbi Chief Joseph Pass’i – eriti magusaks muudavad retke naastes pakutavad šokolaaditükkidega küpsised!

La Villa Gallici, Aix-en-Provence, Prantsusmaa

La Villa GalliciLõuna-Prantsusmaa küpresside varjus asub butiikhotell La Villa Gallici. 18. sajandist pärinevas meekarva mõisas on 22 luksulikult sisustatud tuba, millest enamikuga käib kaasas ka privaatne aiake või terrass.

Hotelli ümbritseb suur lavendlilõhnaline aed, mille varjulistes nurgakestes jalutades või basseiniserval mõnuledes lõõgastuda.
Uudistada tasub ka Aix-en-Provange ülikoolilinna – muuhulgas pakuvad silmailu  tuhatkond purskkaevu, kuumaveeallikad ning armas vanalinn.

Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island, Austraalia

Southern Ocean LodgeVäheasustatud Kangaroo Island on üks Austraalia lõunaosa pärle. Kängurud, koaalad, merilõvid ja teised meelitavad igal aastal kohale üle 100 000 turisti. Southern Ocean Lodge’i rajajate eesmärgiks oli luua kaasaegne majutusvõimalus, mis oleks keskkonnasõbralik – rohelist mõtteviisi tutvustatakse külastajatele juba võtmeid kätte andes.

Hotellis on 21 ruumikat sviiti, mille paekivist põrandate kõrval paitab silma ka kohalike kunstnike looming ning avaralt terassilt avanev vaade. Loomulikult ei puudu hotellis ka kohalikke tooraineid ülistav restoran ning spaa, kus keha ja hinge poputada.

Ngorongoro Sopa Lodge, Arusha, Tansaania

Ngorongoro Sopa LodgeNgorongoro Sopa Lodge asub Ngorongoro kraatri idaküljel. Igivana vulkaanikraater on metsiku loodusega paik, kus elutsevad erinevad loomad – nende hulgas ka kuulus „suur viisik“.

Hotelli suurimaks plussiks ongi asukoht ning eraldatud ligipääs kraatrisse, tänu millele saab vältida igahommikust turistide hordi. Toad on ruumikad ning hubased, kuid olgem ausad – suurem osa hotellitoas viibitud ajast möödubki pigem verandal olevas kiiktoolis mõnuledes ja avanevat vaadet nautides.

Perivolas, Santorini

PerivolasKaunist Oia külast vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel asub omapäraselt võluv hotell Perivolas. Kõrgel kaljunõlval asuvatesse üle 300 aasta vanustesse koobastesse on ehitatud valgusküllane ja mugav hotell, mille tubadest avaneb vaade Egeuse merele.

Kohalike meistrite poolt ehitatud säravvalgete seintega tubadele lisavad värvi fuksia- ja sirelikarva padjad, vaibad ning lilled. Stiilsetes tubades puudub aga telekas – aja veetmiseks saab mõnuleda ääretus basseinis, lugeda lemmikraamatut või imetleda kuulsat Santorini päikeseloojangut. Hotellis ei puudu ka jõusaal, saun ning wellness-keskus.

Singita Kruger National Park, Krügeri Rahvuspark, Lõuna-Aafrika

Krügeri Rahvuspark on suurepärane koht Aafrika „suure viisikuga“ tutvumiseks. Safaril saab oma silmaga üle vaadata Aafrika elevandid, pühvlid, leopardid, lõvid ning ninasarvikud. Singita Sabi Sands muudab safarid eriti mõnusaks, pakkudes luksuslikku majutust Ebony ja Boulders Lodge’s.

Esimest iseloomustavad pehmed nahktoolid, kivist kaminad ning massiivsed baldahhiinvoodid, teist aga esteetilisem stiil – kreemjad loomanahast vaibad ning jaanalinnumunadega täidetud korvid. Lisaks safaritele saab veeta aega ka spaahoolitsusi nautides või hotelli butiigist üle kogu Aafrika kokku kogutud meeneid soetades.

Nayara Hotel, Spa & Gardens, Costa Rica

Naraya HotelArena Volcano jalami lähistel asuv luksulik butiik-hotell Nayara Hotel, Spa & Gardens on justkui värviküllase vihmametsaga ümbritsetud oaas. Pole ime, et hotelli romantilised pulma- ja mesinädalapaketid nii ahvatlevad näivad!

Väikestes mullivannide ja baldahhiinvooditega bungalow’des saab aja maha võtta ning nautida ümbritsevat romantilist atmosfääri. Peale ümbruskonna uudistamise saab lõõgastuda hotelli basseinis kokteile rüübates või spaahoolitsusi nautides.

______________

Allikad: Conde Nast Traveler, Travel+Leisure

Kommentaarid: