Maailma parimad lennufirmad 2017

27.06.2017
Janika Ritson

Rahvusvaheline lennutranspordi uuringute organisatsioon Skytrax kuulutas välja maailma parimad lennufirmad 2017. Uuringus osales pea 20 miljonit reisijat, kes hindasid parimaks lennufirmaks Dohas asuva Qatar Airwaysi. Estraveli statistika näitab, et Eesti inimesed lendavad Qatar Airwaysiga kõige enam Indoneesiasse, Taisse ja Indiasse.

20 maailma parimat lennufirmat 2017. aastal:

1.     Qatar Airways
2.     Singapore Airlines
3.     ANA All Nippon Airways
4.     Emirates
5.     Cathay Pacific
6.     EVA Air
7.     Lufthansa
8.     Etihad Airways
9.     Hainan Airlines
10.  Garuda Indonesia
11.  Thai Airways
12.  Turkish Airlines
13.  Virgin Australia
14.  Swiss International Air Lines
15.  Qantas Airways
16.  Japan Airlines
17.  Austrian
18.  Air France
19.  Air New Zealand
20.  Asiana Airlines

Skytraxi uuringut peetakse kõige usaldusväärsemaks allikaks lennufirmade ja lennujaamade hindamisel. Esikoha võitnud Qatar Airways sai klientide tagasiside põhjal igas kategoorias vähemalt neli punkti viiest. Uuringus hinnati lennufirmade toidu-, joogi- ja meelelahutuse valikut, istmete mugavust, klienditeenindust ning hinna ja kvaliteedi suhet.

“Qatar Airways võitis maailma parima lennufirma tiitli juba neljandat korda. Sooduskampaaniate raames on Qatari pileteid ostnud viimasel ajal ka paljud Eesti reisijad. Populaarsemad sihtkohad, kuhu Eesti reisijad Helsingi kaudu Qatar Airwaysiga lendavad, on Bali saar Indoneesias, Bangkok Tais ja Goa Indias,” kommenteeris uudist Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend.

maailma parimad lennufirmad 2017“Maailma parimate lennufirmade edetabelis on märkimisväärne, et ükski Põhja-Ameerika lennufirma ei ole kahekümne parima hulka jõudnud. USA ja Kanada lennundusturg on maailma suurim, kuid reisijad sealseid lennufirmasid kõrgelt ei hinda: edetabeli 29. kohal on Kanada lennufirma Air Canada. Kõige parema hinnangu saanud USA lennufirma Delta Air Lines on 32. positsioonil,” lisas Saarend.

Euroopa lennufirmadest on parim Lufthansa, mis on maailma lennufirmade paremusjärjestuses seitsmes. Edetabeli 20 parima hulgas on vaid viis Euroopa lennufirmat, kellest neli asuvad Euroopa Liidus ja kolm neist kuulub Lufthansa kontserni. Lufthansa grupp on oma lennufirmade kvaliteedi tõstmisesse panustanud ning nii Lufthansa, Swiss International Air Lines kui ka Austrian said klientidelt parema hinnangu, kui eelmisel aastal.

Kuuel eelneval aastal Euroopas esikohal olnud Turkish Airlines langes sel aastal Euroopa lennufirmade hulgas teisele kohale. Täielik ülevaate 2017. aasta lennufirmade paremusjärjestusest kategooriate kaupa on leitav www.worldairlineawards.com.

Kommentaarid: