Maikuus läbis Tallinna lennujaama viimase aja rekordarv reisijaid

15.06.2022
Estravel

Mais läbis Tallinna lennujaama 271 484 reisijat, mis on suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv viimase kahe ja poole aasta jooksul. Kriisieelse mahuga võrreldes on reisijate arv jõudnud 90% juurde.

Tallinna Lennujaam AS juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul on tipptundide reisijate maht juba praeguseks jõudnud koroonaeelsele tasemele.

„Viimastel nädalatel on meedias palju kajastamist leidnud pikad järjekorrad lennujaamades üle Euroopa, mis on tingitud reisijate arvu kiirest kasvust ning töötajate puudusest. Nii meie, kui ka meie partnerid teevad iga päev tööd selle nimel, et värvata uusi töötajad ning pakkuda jätkuvalt kõrge kvaliteediga teenust. Selleks aga, et kõigi reis hakkaks võimalikult sujuvalt ning meeldivalt, paneme reisijatele südamele, et lennujaama tuleks saabuda vähemalt 2 tundi enne väljalendu. Lisaks peaks iga reisija kandma hoolt, et käsipagasis on vaid sinna lubatud vedelikud ja esemed, nii kulgeb julgestuskontroll kõigil kiiremini“ rääkis Pärgmäe ning lisas, et käsipagasiga reisijatel on soovitatav ära teha online check-in, et lennujaama jõudes kohe julgestuskontrolli liikuda.

Mais toimusid regulaarlennud 34 liinil. Kõige rohkem reisijaid kasutas otseühendusi Helsingi, Frankfurdi ja Riia sõlmjaamadesse, samuti Stockholmi ja Varssavisse. Mais oli regulaarlendude keskmine täituvus 71%. Tšarterlende kasutas ligi 13% kõigist reisijatest ning peamiselt lennati Antalyasse aga ka Kreeka, Tuneesia, Montenegro ja Portugali kuurortidesse.

22% kõikides reisijatest lendas Ryanairiga (15 liini), 21% reisijatest airBalticuga (13 liini). Odavlennufirmadega lendas kokku 29% reisijatest.

Allikas: Tallinna Lennujaam


Osta lennupiletid turvaliselt Estraveli lennupiletite e-poest.

 

Kommentaarid: