Marmaris ja Bodrum – uued ja huvitavad reisisihtkohad Türgis!

17.02.2022
Estravel

Kas teadsid, et 2022. suvehooajal saad lennata Tallinnast otselennuga kokku nelja Türgi puhkusesihtkohta?

Sel suvel avaneb võimalus lisaks Antalyale ja Alanyale lennata veel kahte Türgi kuurorti! Marmarise ja Bodrumi pakettreisid pakuvad avastamisrõõmu ning võimalust kogeda Türgit täiesti uue nurga alt. Soovitame neid sihtkohti kõigile, kes on juba Alanyas, Antalyas, Sides või Kemeris puhanud ning ka neile, kel esimene puhkusereis Türki on veel ees.

Marmaris – Türgi purjetamise pealinn

Väljumised Tallinnast reedeti 03.06.–01.07.2022.

Marmarises on kaks suurt ja mitmeid väiksemaid sadamaid, kus renditakse jahte meeskonnaga ja ilma ning korraldatakse paaripäevaseid kuni nädalasi lõbusõite ajaloolistel gulletitel.

Maalilistes jahisadamates on palju kohvikuid, kauplusi ja heatasemelisi restorane. Vanalinna kitsastel tänavatel leiab huvitavaid poekesi ja võrratu vaatega restorane. Marmarise vanalinna kuulsal baaride tänaval ei vaibu melu enne varaseid hommikutunde. Marmarise ööelu on lõbus, värvikas ja väsimatu.

Põnevaid ostuelamusi pakub linna hiiglaslik bazaar. Aasia kultuuri eripärad, värvikirevus, vürtside lõhn ja kauplemine pakuvad põnevat vaheldust Euroopast tulnud puhkajatele.

Kas teadsid, et Marmaris on üks Türgi eliitpuhkepiirkondadest? Kristallselge veega merelaht, kilomeetrite pikkune rannajoon ja lahel ankrus olevad vanad purjekad loovad tõeliselt lõõgastava puhkusemeeleolu.

Bodrum – Türgi uusim moekuurort

Väljumised Tallinnast teisipäeviti 13.09.–11.10.2022.

Stiilne ja šarmantne Bodrum on erakordselt võluv linn, mis asub asub looduskaunis kohas Bodrumi poolsaare lõunarannikul. Kogu poolsaarel on meri alati lähedal ja võluvaid rannasoppe on palju.

Türklaste südames on Bodrumil eriline koht. Tänu Türgi armastatud kirjaniku Cevat Sakir’i raamatutele on muutunud unine Bodrumi kalurikülake Türgi vabameelse boheemliku intelligentsi hulgas populaarseks suvituskohaks.

Bodrumis võiks külastada Myndose väravaid, mille kaudu Makedoonia Aleksander oma väega linna saabus ning „Tuulikute küngast”, kust avaneb imeilus vaade linna sümbolile – Bodrumi kindlusele – ning Kosi saarele. Kreekale kuuluv Kosi saar asub Bodrumist vaid paarikümne kilomeetri kaugusel, mis annab hea võimaluse 40 min praamisõidu järel võtta ühe päeva ka selle kauni saare avastamiseks.

 

Kommentaarid: