Martin ja Arina kutsuvad Balile puhkama

19.11.2012
Anu Vane

Seitsme maa ja mere taga, tuhandete kilomeetrite kaugusel Eestimaa heitlikest ilmadest asub Indoneesia arhipelaagi kaunineim pärl – Bali saar. Paik, mille jumalad lõid üheskoos enesele viimseks pühapaigaks ja millele anti kaasa igavese paradiisi võlu. Nüüd on see idülliline koht koduks Martinile ja Arinale, kes teid külla kutsuvad ja allpool endast ka lähemalt kirjutavad.

Balipuhkus.ee loojad Arina, Martin ja väike Debi

Balipuhkus.ee loojad Arina, Martin ja väike Debi

Meie teekond “Jumalate saarele” algas 2012. aasta suvel, mil veel Eestis olles oli aeg langetada suur otsus ja keerata elus uus lehekülg. Meie viimaseks koduks olnud Saaremaa küll võlus oma iseäraliku “kadakasarmi” ja sõbralike inimestega, aga kodumaa rüppes sai juba lihtsalt liiga kaua oldud. Aeg oli edasi liikuda.

Universumi keerdkäikude ja kõikide teiste märkide tahtel olid ühel heal päeval lennupiletid ostetud (tänu siinkohal Estraveli Kuressaare esinduse asjalikule teenindusele ja Anu Rebasele). Teekond Bali poole võis alata!

Pärast paarinädalast aklimatiseerumist ja ilma suurema kultuurišokita võttis Bali meid omaks ja näitas juba lühikese ajaga, mida kõike üks pisike kohake endas peita võib. Teadmata suurt sellest, mis meid tegelikult ees ootab ja kuhu täpselt suundume, broneerisime kindluse mõttes oma esimese kodu Bali kultuurimekaks peetavas Ubudi külas juba läbi interneti.

Käsitöö- ja kunstiga tuntust kogunud kommuunike ei ole teab mis suur, kuid pakub laialdaselt tegevust erinevatele huvigruppidele ja serveerib igapäevaselt kõrgetasemelist joogat, head kohvi ja kohalikku kusiini, kui soovite (Yogabarn, Taksu Spa jt).

Kiviviske kaugusel Ubudi keskusest laiuvad imelised riisiterrassid, kihab tõeline külaelu ja lokkab lopsakas loodus oma koskede ja džungliga. Just siin filmiti ka Elizabeth Gilberti menuromaani ainetel valminud film “Eat, Pray, Love“.

Tõelises Bali külas ringi uidates jääb silma vanemate inimeste rahulik vaikus ja tarkuse kohalolek, laste uudishimulikud pilgud ning nende lugupidav suhtumine seiklejate vastu. Eakad taadikesed istuvad teepervedel ja kogunemiskohtades, et saata oma vaprad kuked järgmisesse lahingusse, ning kaunilt riietatud naised kõnnivad äratuntava väärikusega riisipõldude taustal, kandes pea peal järgmisi ohverdusi templi poole. See kõik on rohkem, kui argised toimetused – see on pühendumine, usk ja austus kõige ümbritseva vastu ning kummardus maailma loonud Jumalatele. Lihtsalt ilus!

Kui aga kultuurist ja rohelisusest saab küll ning käed sügelevad surfilaua järele, siis ei ole muud, kui hüpata rolleri selga ja asuda lõuna poole teele. Esimese hooga jõuad ühel või teisel moel Bali pealinnaks tituleeritud Denpasari. Kohta, kus kõik sumiseb hommikust õhtuni, ummikud varitsevad igal nurgal ja jahedam õhubriis on kullahinnaga.

Ühtepuhku on see võrdlemisi väsitav kogemus – loomulikult on seal põnevat vaatamist, maitsvat põskepistmiseks ja toredat kaasaostmiseks, kuid tervet puhkust vast keegi linnas veeta ei sooviks?! Seevastu Denpasari äärealadel ja päris lõunapoolseimas tipus asuvad aga Bali kõige magusamad liivarannad ja tormisemad ookeanilained, mida lihtsalt peab siin saarel olles kogema.

Nii nagu Bali teisteski piirkondades, leiab siit majutust alates taskukohasest bungalow‘st kuni luksusvilladeni välja ning toiduvalik on seinast seina.

Saare keskosa on vulkaanide päralt. Nende sekka on end peitnud mõned kaunid mägijärved, iidsed templikompleksid, veelgi kõrgemad riisiterrasside ja loomulikult alati toredad balilased. Vulkaanidest üle vurades ja põhja poole suundudes saavad soovijad käia paadiga väljasõitudel delfiine piilumas ja nautida endiselt kõike seda head, mida Balil on pakkuda.

Sõnadesse panna midagi nii maagilist, nagu seda on Bali, jääb ületamatuks katsumuseks. Mõne sõnaga võid mõtteid ja kirjeldusi edasi anda, kuid kõik need aroomid, päikesetõus, loodus, äikesetormid, hõrgutised, rannaluited, inimesed, kultuur – seda lihtsalt peab ise kogema!

Nüüd, kus kohalik elu on saanud ka meie eluks, ootame suurima heameelega külla kõiki, kes soovivad seda põnevat paika omal käel avastada. Meisterdasime valmis Balipuhkus.ee lehekülje ja ootame teie kirju!

Tervitustega Martin, Arina ja väike Debi
Indoneesia, Bali
info@balipuhkus.ee

NB! Estravel ei ole vastutav ülaltoodud teenuste ja info kvaliteedi eest.

Kommentaarid:

  1. Arina

    Tere-Tere! Vabandan hilinenud vastuse pärast! Meil siin väga üsna vahelduvad ilmatingimused, kuid päikest on rohkem kui küll :) Leiate meid FB-s: Eestlased Balil Olge vahvad!

  2. getda

    Oleme tulemas balile, kas vihma sajab vôi paistab ikka pàikest kah vahele? Tànud!

  3. Svea

    Tere, Ingrid! Ilmateate järgi on seal hetkel tõesti pea iga päev vihmasajud ning temperatuur küündib 31 kraadini. Kõige täpsemat infot oskavad Sulle anda, aga Martin ja Arina ise. Kontakti saab nendega järgmiselt meiliaadressilt: info@balipuhkus.ee Mõnusat reisi ja ootame lõbusaid reisimuljeid! :) Päikest! Svea

  4. Ingrid

    Oleme tulemas Balile nädala pärast. Kas seal praegusel vihmaperioodil sajab kogu päev või mõne tunni? Ilmselt peaks vihmavari kaasa olema, kuigi temperatuur on kõrge?

  5. Svea

    Добрый день Лина ! Самое лучшее время для поездки на Бали – это период с апреля по октябрь, когда преобладает сухой сезон. Если Вы желаете получить информацию по поводу авиаперелётов, проживания и других туристических услуг, или более подробно узнать о месте назначения, то свяжитесь с нами по э-почте - estravel@estravel.ee. Наши высококвалифицированные консультанты обязательно помогут Вам. Хорошего дня! Свеа

  6. Лина

    Супер! Хотим поехать на Бали в 2014 году.Какие месяцы можете посоветовать,когда более благоприятная ,спокойная и жаркая погода)))?

  7. arina

    Aitäh :) ja tulge külla!!!

  8. Senni Korbits

    Toredad ja julged noored!