Meestega reisile: automuuseumid Saksamaal

02.05.2011
Helena Parmask

 

Meie uus tubli praktikant Reelika kirjutas väga huvitava ülevaate Saksamaa automuuseumite kohta, kus saab lisaks autode ajaloo ning tehniliste saavutustega tutvumisele ka niisama lõbutseda. Miks mitte planeerida oma meesperele selline autoteemaline meelelahutus suvisel ringsõidul Saksamaale!

Audi Forum Inglostadis

Kui oled suur Audi autode austaja, võiks sulle huvi pakkuda Ingolstadtis asuva Audi muuseumi külastamine. Kuna üha enam kliente soovib oma uhiuue neljarattalise sõbra isiklikult tehasest koju viia, kutsub Audi huvilised oma keskusesse, kus on võimalik tutvuda Audi erinevate mudelitega läbi aegade, uute moodide ja autoaksessuaaride ja kõige muu sinna juurde kuuluvaga.

Samal ajal kui mehed uhkeid autosid uudistavad, saab pere õrnem pool aega parajaks teha sealsamas kõrval asuvas Inglostadi ostukülas Outlet Village, kuhu on koondunud lai valik rahvusvaheliste moebrändide outlet-kauplusi. Paljud disainerfirmad pakuvad seal oma eelmise hooaja kollektsioone kuni 70% soodsamalt tavahinnast! :)

BMW Welt Münchenis

BMW maailm pakub huvilistele palju erinevaid meelelahutusvõimalusi – saab pilku heita näitusele, mis eksponeerib igas suuruses ja värvivarjundis BMW mootorsõidukeid, külastada 90 aastat BMW ajalugu tutvustavat muuseumi, teha ringkäik tehases ja vaadatakse, kuidas autosid kokku pannakse.

Kui suurest autode rivist juba silme ees kirju on, siis on võimalik maha istuda sealsamas paiknevas restoranis ning nautida täisteenindusega kulinaariat. Et midagi kaotsi ei läheks, on külastuskeskuses võimalik kogemusi saada kõigi viie meelega. Nimelt kopeerib masinaehituse stuudios paiknev sõidusimulaator päris BMW-ga sõitmise tunnet ilma selleks hoonest lahkumata.

Mercedes-Benzi muuseum Stuttgartis

2006. aastal avatud Mercedes-Benzi autokeskus äratab ellu 125-aastase uuendusliku autonduse ajaloo, sidudes sellega kokku ka Euroopa uuema ajaloo. Üheksal korrusel ja 16 500 m² suurusel alal saab põhjalikult tutvuda Mercedese poolt autotööstuses laineid löönud tehnoloogiaga.

Tõelistele fännidele pakub kindlasti suurt põnevust näha maailma esimest Mercedese mudelit ning teisi autotootjate Karl Benzi ja Gottlieb Daimlerist alguse saanud autofirma eksemplare, samuti ka Silver Arrow’d, mis aastal 1936 tegi autoralli ajalugu.

Soovi korral võib muuseumist põhjalikuma ülevaate saamiseks tellida audioringkäike ja giiditeenust.

Porsche muuseum Stuttgartis

Porsche muuseum on koht, mida iga tõeline autofänn vähemalt ühe korra elu jooksul külastama peaks. Sportautode unistuste maa viib sind tagasi autoralli kuldajastusse ja näitab, kuidas on auto leiutamine kujundanud inimkonda ja keskkonda rohkem kui ükski teine tehniline edasiarendus.

Porsche muuseumis on välja pandud umbes 80 sõidukit ja arvukaid väiksemaid eksponaate. Samuti saab imetleda erinevaid Porsche mudeleid, nende hulgas ralliauto 917, mis 1970. aastal tõi Porschele sportautode võistlusel Le Mans’il esimese üldvõidu; lisaks võib näha mitmeid teisi professor Ferdinand Porsche tehnilisi saavutusi 20. sajandi algusaastatest.

Kui tänapäeva ühiskonnas elatakse enamasti lause järgi “Osta kõige uuem asi, mida sa endale lubada suudad”, siis Porsche puhul kehtib pigem lause “Osta kõige vanem auto, mida sa endale lubada suudad”.

Volkswagen Autostad Wolfsburgis

Volkswageni fännidel soovitame kindlasti külastada Wolfsburgis asuvat Autostadti –  maailma suurimat ja märkimisväärsemat autode külastuskeskust. Keskus pakub külastajatele võimalust uurida läbi Volkswageni autotehase iga nurgatagune, tutvuda teede arengu ajaloo ja autode tehnoloogiaga ning kolada 250 000 m² suurusel alal, kus esitletakse erinevaid Volkswagen Groupi kaubamärke, sealhulgas Audisid, Lamborghinisid ja Bentleysid!

Seiklushimulised saavad oma roolikeeramise oskused proovile panna lähedalasuval maastikusõidurajal. Rallitamiseks ei olegi ilmtingimata juhiluba tarvis – ka need kõige tillemad inimesed saavad väikesel rajal VW Põrnika moodi elektriautodega ringi sõita ning tuleviku tarvis kätt harjutada.

Kes on juba käinud ja näinud, olete teretulnud oma elamusi jagama!

Kommentaarid: