Miks Estravel reklaamib lennuhindu algusega Euroopast?

30.12.2010
Mari-Liis

Me oleme sellest küll ca aasta tagasi kirjutanud, kuid teema om taas päevakorda tõusnud ja seetõttu selgituseks, miks me reklaamime osasid lennuhindu algusega näiteks Stockholmist või Amsterdamist või kogunisti Istanbulist? Kas ei tundu see mitte kliendi petmisena, et näidata hinda madalamana?

Ei, nii see siiski ei ole.

Eesti väike ja hinnatundlik reisiturg on suurte rahvusvaheliste lennufirmade seisukohalt vaadatuna sageli pea tähtsusetu. Seetõttu teevad lennufirmad konkreetselt Eesti turu jaoks eripakkumisi harva ja  kampaaniad ise on sageli vähem atraktiivsed, kui suurematel turgudel kehtivad samasugused kampaaniad. Seetõttu on meil Estravelis vaja pead tööle panna ja otsida pidevalt võimalusi, kas kuskilt mujalt reisi alustades saaks kasutada soodsamat hinda.

On tõsi, et kui pakume soodsaid lennupileteid algusega Amsterdamist, tuleb leida ka võimalus Amsterdami saamiseks. Estravel aitab oma klientidel alati ka selle võimaluse leida, näiteks siis mõnelt teiselt lennufirmalt Tallinna-Amsterdami pileti juurde ostes (ja märgib selle ära ka alati oma pakkumistes).

Kuna juriidiliselt on eraldi piletite näol tegemist eraldi veolepingutega, siis on meie poolt  korrektne seda kliendile ka niiviisi näidata. Selgitame alati ka klientidele, et võimalike graafikumuutuste või reisitõrgete puhul võib  lennufirma vastutus kehtida üksnes ühe pileti piires – seda riski saab aga maandada eraldi ostetava reisitõrkekindlustusega.

Võimalusel oleme pakkumistes toonud välja kogukulu algusega Tallinnast –  ka näiteks hetkel kehtiva Austraalia-pakkumise puhul, mille käigus pääseb Istanbulist Sydneysse alates 830 €, oleme juurde pakkunud ka soodsaimad võimalused Istanbuli pääsemiseks. Kliendil on võimalus Tallinnast Sydneysse (esmalt siis Istanbuli ja sealt Sydneysse) sõita kokku alates 1030 € eest, samas kui soodsaim ühest lennufirmast ostetud sarnane pilet algusega Tallinnast on ca 1250-1300 €. Ilmselt nõustute meiega, et analoogsete pakkumiste tegemine on kliendile majanduslikult kasulik.

Rõhutame, et seikluslikumat reisikogemust otsiv reisija saab siit veel näiteks lisapeatuse ja külastusvõimaluse äärmiselt huvitavas Istanbulis. Muidugi sobivad Euroopast algavad hinnad ikka sellele kliendile, kes otsib soodsaimat võimalust ja hindab võimalust teha ka lisapeatusi.

Seega on Estraveli huvi  leida oma klientide jaoks soodsamaid pakkumisi ja rohkem valikuvõimalusi, trotsides lennufirmade ignorantsust meie pisikese riigi suhtes.

Kommentaarid: