Miks on kruiisidest saanud reisimise kuumim trend?

26.01.2023
Estravel

Kruiisid on turismivaldkonna üks kiiremini kasvavaid segmente ja seda mõjuval põhjusel.

Kruiisid pakuvad lisaks mugavale ja kõikehõlmavale puhkusekogemusele ka võimaluse külastada ühe reisi jooksul mitut sihtkohta. Valida on paljude erinevate piirkondade vahel, nagu Kariibi mere, Vahemere, Alaska ja paljude teiste piirkondade, aga ka erinevate kruiisifirmade vahel, millega kruiisipuhkust kogeda, sealhulgas Royal Caribbean, Virgin Voyages, Carnival ja Norwegian Cruise Line ja mitmed teised.

Miks on kruiisid muutumas reisimisel nii populaarseks trendiks?

Siin on kuus põhjust, miks peaksid kaaluma oma järgmiseks puhkuseks kruiisi broneerimist:

  1. Sihtkohtade mitmekesisus. Nagu varem mainitud, pakuvad kruiisid võimalust külastada ühe reisi jooksul mitut sihtkohta. See sobib suurepäraselt neile, kes soovivad lühikese aja jooksul võimalikult palju näha. Näiteks kruiis, mis algab Veneetsiast ja kulgeb mööda Horvaatia rannikut ja kauneid kalurilinnu maalilisse Kotori lahte Montenegros.
  2. Kõikehõlmav kogemus. Enamikel kruiisidel on kruiisipileti hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöögid, valitud joogid, meelelahutus laeval ja mitmesugused tegevused, tänu millele on see mugav ja eelarvesõbralik valik. Sõltuvalt kruiisifirmast võivad hinnas olla ka ekskursioonid vahepeatustes, jootrahad jpm.
  3. Kruiisipuhkus pakub kõigile midagi. Olenemata sellest, kas reisid üksi, paarina või perega, on kruiisidel midagi pakkuda kõigile. Lastesõbralikest tegevustest ainult täiskasvanutele mõeldud aladeni – igaühel on midagi, mida nautida.
  4. Lõõgastus ja seiklus. Kruiisid pakuvad täiuslikku tasakaalu lõõgastumise ja seikluse vahel. Saad veeta päevi basseini ääres lösutades või nautida spaarõõme ning ka matkata, šopata ja uusi sihtkohti avastada.
  5. Suurepärane väärtus selle raha eest. Kruiisid pakuvad teie raha eest suurepärast väärtust, eriti kui võrrelda seda muud tüüpi puhkusega. Lisaks mitme sihtkoha külastamisele (kuhu eraldi lennupileteid ostes maksaks kõik palju rohkem), saad nautida ka kõiki laeval olevaid mugavusi. Sõltuvalt kruiisilaevast võivad seal olla veepargid, kardirajad, spaakeskused, mitmesugused restoranid, põnevad töötoad ja koolitused ning palju muud.
  6. Igal kruiisil on oma nägu. Võimalik on teha valik väga paljude kruiisifirmade hulgast, mis pakuvad erinevaid kruiisipakette, mis omakorda keskenduvad kas kindlale piirkonnale või temaatikale. Nendeks on näiteks kulinaarsed kruiisid, noortele suunatud peokruiisid, perekruiisid, kruiisid mõne kindla piirkonna avastamiseks (nt Kreeka saared), ekspeditsioonikruiisid jpm.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kruiisidest on saanud reisimise üks kuumimaid trende mitmel põhjusel. Esiteks on võimalik läbi kruiisipuhkuse avastada ühe reisi jooksul erinevaid sihtkohti, aga ka nautida kõik hinnas ja kõrge teenindustasemega puhkust. Seejuures on võimalik leida just endale sobiv tasakaal lõõgastumise ja seikluse vahel.

Meie Estravelis saame ainsa Eesti reisibüroona, mis on CLIA (Cruise Lines International Association) liige, pakkuda Sulle parimat valikut kruiise ja sihtkohti kümnete koostööpartnerite seast. Võta meiega ühendust juba täna ja aitame planeerida Sulle sobiliku kruiisipuhkuse, sest just hea ettevalmistus on õnnestunud kruiisipuhkuse eelduseks.

Kommentaarid: