Millele mõelda valides ärireisi majutust?

21.08.2018
Külliki Malken

Ärireisi õnnestumisel on väga oluline osa õigesti valitud majutusel. Estraveli tootjasuhete juht Külliki Malken toob välja mõned soovitused, millele tuleks majutust valides mõelda.

Ärikohtumistel venivad tööpäevad tihtipeale pikaks ning äärmiselt tähtsaks osutuvad paljud erinevad kriteeriumid nagu majutuskoha asukoht (koosoleku toimumiskoha või metroopeatuse lähedus), hotelli poolt pakutavad teenused (tasuta internet, parkimine, jõusaal, hommikusöögi valik vms), numbritoa sisustus (kohvi/tee valmistamise võimalus, külmik, õhukonditsioneer, seif, föön, triikimise võimalus, hügieenitarvete valik jne). Hotellituba peab olema koht, kus saaks end võimalikult hästi välja puhata.

Kuna inimeste soovid ja vajadused on väga erinevad, siis on majutuse leidmine mahukas ja aeganõudev töö. Estraveli kasutuses on aga parimad võimalikud andmebaasid, tänu millele leiame kindlasti sobiva lahenduse. Osades sihtkohtades (nt Brüssel, Luxembourg või Tallinn) on meil mitmete hotellidega ka otselepingud, et saaksime oma äriklientidele pakkuda parimat taset parima hinnaga. Sobiva valiku tegemisel on äärmiselt oluline kliendi ja reisikonsultandi vaheline hea koostöö ning võimalikud erisoovid tuleks esitada juba kohe majutust tellides.

Kui rääkida hinnast, siis oluline hinna mõjutaja on tavaliselt just hotelli tase, asukoht, kuid ka broneeritav periood. Kui sihtkohas toimuvad samal ajal mingid olulised rahvusvahelised sündmused (messid, kongressid, festivalid, spordivõistlused jne), siis sel ajal kerkivad majutuse hinnad lausa mitmekordseks võrreldes tavalisega. Seepärast tuleks reisi planeerimist alustada mitmed kuud enne reisi toimumist. Varakult broneerides on võimalik saada parem hind ka juba seetõttu, et tubade saadavus on reeglina parem – hotellid jälgivad hoolega ettemüüki ning kui mingi kuupäev osutub juba piisavalt populaarseks, siis keeratakse soodsamad hinnad nö kinni. Hinda mõjutab ka see, kas broneering on vahetult enne reisi tühistatav/muudetav või mitte.

Tähtis teada

  • Olenemata sellest, kas majutusteenuse tellimus on reisibüroo kaudu ette makstud või mitte, võivad majutuskohad nõuda kliendilt enne teenuse osutamist krediitkaardi numbrit või sularaha deponeerimist. Enamasti kehtib see 4–5* hotellides.
  • Kõikvõimalikud täiendavad maksud lisateenuste eest nagu minibaar, sideteenused või turismimaksud tuleb tasuda otse majutusettevõttele. Osade hotellidega, kus meie ärikliendid tihedalt viibivad, on Estravelil erikokkulepped turismimaksude ette tasumiseks.
  • Võtke kaasa reisibüroolt saadud majutuse voucher ning kui juhtub, et majutuskoht nõuab vaatamata ettemaksule siiski broneeringu uuesti tasumist, siis jääge esialgu endale kindlaks ja öelge, et kõik on tasutud ning soovitage reisibürooga ühendust võtta. Kui see ei aita, siis pöörduge abi saamiseks oma reisikonsultandi poole.
  • Kindlasti kasutage oma reisidokumentide ja väärtuslike esemete hoidmise kohana seifi. Majutusettevõte ei vastuta tuppa jäetud asjade säilimise eest.
  • Kui juhtub, et Teil on kehtiv broneering, kuid kohale saabudes selgub, et tuba ei ole (ülebroneering majutusettevõtte poolt), siis on majutuskoha kohustus paigutada klient samas piirkonnas asuvasse vähemalt samatasemelisse või paremasse majutuskohta. Segaduse põhjustanud majutusettevõte peab tasuma ka kliendi transpordi teise majutusettevõttesse.
  • Enamike riikide majutusettevõtetes on esimeseks võimalikuks sisseregistreerimise ajaks kl 14.00. Ameerika Ühendriikides võib selleks olla kl 16.00. Kui kliendil on plaan ilmuda majutusettevõttesse majutuse alguse päeval pärast kl 18.00, siis tuleb sellest majutusettevõtet eelnevalt informeerida. Hilisemal saabumisel ja sellest teavitamata jätmisel võib majutusettevõte broneeringu tühistada ja toa vabaks anda. Toa loovutamise aeg tuleb täpsustada majutusettevõttesse sisseregistreerimisel.

Loe lisaks hotelli kategooriate kohta täpsemalt SIIT.

Estravel pakub majutust väga erineva tasemega majutusettevõtetes. Meie valikus on külalistemajad, hostelid, apartemendid (tagasihoidlikud ja luksuslikud), erineva tasemega hotellid ja kuurortid, villad jne. Leiame kindlasti just Sinu vajadustele sobiva lahenduse.

Kommentaarid: