Nordica soovitab – Kiiev

15.08.2018
Estravel

Kiiev üllatab esmakülastajaid oma siiruse ja aususega, pakkudes vapustavaid elamusi kõikidele kultuurigurmaanidele. Vapustav arhitektuur, kirev ajalugu, imemaitsev rahvusköök ja lootus helgele tulevikule teevad sellest Ida-Euroopa ühest vanimast linnast omanäolise ja huvitava reisisihtkoha. Kevadel kaunite sireliõitega mattuv Kiiev on sama eriline kui kirsiõites New York.

Nordica soovitused, mida Kiievis ette võtta

Lastele ja peredele

Lastega külastamiseks pakub Kiiev suursuguseid võimalusi kaunite parkide, muuseumite ja elamuskeskuste näol. Pere pisematele liikmetele on linnas koguni kaks erinevat veekeskust, mida kindlasti külastada. Dream Island linna keskel ning kaksteist kilomeetrit keskusest eemal olev Terminal Water Park on põnevad paigad nii väiksematele kui ka vanematele järeltulijatele. Keskusi on hea külastada kogu perega, sest lähtudes vanusest ja huvidest on loodud eraldi alad ja sobilikud atraktsioonid kõikidele vanusegruppidele. Kõikidel külastajatel on võimalik valida erinevate torude, liumägede ja basseinide vahel.

Blockbuster’i Elamuskeskus
Blockbuster’i Elamuskeskus on tõeliselt mitmekülgne, kust endale sobiva meelelahutuse leiab iga pere liige. Siin on nii IMAX kino, videomängude maailm, bowlingu rajad, ainult pisikestele pereliikmetele mõeldud lastekeskus ja kümme erinevat restorani andes külastajatele võimaluse kõhtu kinnitada just endale meelepärase menüüga.

Kultuur

Mystetskyi Arsenal (Мистецький Арсенал)
Kultuurihuvilistele soovitame kindlasti külastada endist relvatehast, mis on saanud uue hingamise. Mystetskyi Arsenalis toimub palju näituseid, kontserte, seminare, moeetendusi, festivale ja koosviibimisi. See on praeguseaja Kiievi kultuuri skene üks olulisemaid piirkondi, kus on esindatud palju kaasaegset kunsti.

Emakese-kodumaa monument (Rodina Mat)
Dnepri jõe kaldal asub Emakese-kodumaa monument, mis on maailma kõige kõrgem, suurem ja uhkem kuju. Tõeliselt suursugune vaatamisväärsus on 102 meetrit kõrge ja pärand Nõukogude Liidu ajast, mis loodud suure juhi Breznevi algatusel.

Pinchuki Kunsti Keskus
Biljonäri ja oligarhi Viktor Pinchuki kunsti keskus, kus on esindatud kõige olulisemad kaasaegse kunsti teosed. Siin on esindatud nii foto, maal, graafika kui ka skulptuur. Soovitame külastada galeriis asuvat kohvikut ja sõõmata lonksudena kultuuri, mida pakub see suur ja uhke linn.

Söök, jook ja ööelu

Spotykach
Spotykach on üks hinnatumaid restorane nii kohalike tavakülastajate, toidukriitikute kui ka turistide seas. Atmosfäär ja sisekujundus viivad stiilselt tagasi rändama aega, mil Eestis sai toitu osta talongidega, kuid menüü pakub tõelisi pärleid traditsioonilisest Ukraina köögist.

Osteria Pantagruel
Tähelepanu kõik pasta ja parmesaniarmastajad – soovitame teil kindlasti külastada Kiievi ja kogu Ida-Euroopa parimat Itaalia restorani Osteria Pantagruel. Kui on keegi, kes pole veel proovinud käsitsi valmistatud erinevaid pastaroogasid, siis Osteria Pantagrueli uksed on avatud.

Pink Freud
Kiievi vanalinnas asuv Kiievi parim ja kõige kuulsam kokteilibaar Pink Freud on oma joogikaarti koostanud väga hoolikalt. Ehe ööelu oaas, kus mängivad muusikud ning nädalavahetustel loovad meeleolu plaadikeerutajad.

Ostlemine

Vsi. Svoi
Läbi nelja korruse asuv pood Kiievi kesklinnas, kus on kõige suurem valik just Ukraina enda kunstnike ja disainerite poolt loodud tooteid. Vsi. Svoist leidub nii ehteid, riideid, jalatseid kui ka aksessuaare. Soovitame kindlasti külastada, sest väike jalutus disaini vahel on kui külaskäik galeriisse.

Kurazh Bazar
Kuus korra toimuv kirbuturg Kurazah Bazar, kus lisaks kõigele müüdavale toimub erinevaid üritusi, kontserte ja muid meelelahutusaktsioone. Tegevusi jätkub kogu päevaks ja isegi kui ei ole soov midagi konkreetset soetada, siis see on kindlasti üritus, mida külastada kui meelelahutusüritust. Tule ja naudi mõnusat päeva koos paljude uue põlvkonna kiievlastega.

Transport

Olenevalt distantsist ja vahemaast, on Kiievis hea kasutada kas metrood või Uberit. Bussid, trollid ja trammid võivad liikuda pigem harvemini ning sõidud kestavad kauem. Piletite hinnad on Kiievis väga soodsad ning samuti ka Uberil. Uberi alternatiiviks kasutatakse kohapeal ka rakendust nimega Uklon, kus saab ise valida endale sobiva auto. Ametlikud taksofirmad on pigem kallid ning Ida-Euroopale kohaselt soovitame olla ettevaatlik, sest turistidelt oskavad taksojuhid raha küsida ja hästi.

Kas sa tead, et…

  • Kiievis asuv Khreshchatyki tänav on maailma kõige lühem peatänav
  • Kiievi metroojaam on maailma kõige sügavam metroojaam
  • Nordica otselend Tallinnast Kiievisse kestab 1h ja 45min

Kommentaarid: