Olukord Londoni Stanstedi lennujaamas

08.12.2008
Helena Parmask

Delfi kirjutab et: Protestijad sulgesid Stanstedi lennujaama

Londoni Stanstedi lennujaamas, mida kasutavad ka paljud Suurbritanniasse reisivad Eesti turistid, on tekkinud kaos pärast seda, kui kliimamuutuse vastu protestijad tungisid turvaalale, põhjustades lennuraja täieliku sulgemise. Stanstedi lennujaama hõivamine Londonis on tinginud ka Tallinnast kell 12.00 väljuma pidanud EasyJeti lennu edasilükkumise. Lennu uueks väljumisajaks on märgitud kell 13.20, selgub Tallinna lennujaama lennuinfost.

Kõik Stanstedi lennujaamast väljuma pidanud lennud on siiani edasi lükatud ning saabuvad lennud mujale suunatud. Neli inimest on vahistatud. Lennuvälja operaatori teatel suleti lennurada turvalisuskaalutlustel. Reisijaid hoiatatakse hilinemiste eest. Informatsiooni saamiseks palutakse ühendust võtta lennukompaniidega. Ühe meeleavaldaja sõnul istub 54 protestijat lennukite ruleerimisraja ääres. Politsei on vahistanud neli mässumeelset roheaktivisti.

Lisaks on olukord probleemne Londoni metroos, sest elektrivarustuse hooldustöötajad korraldavad võitluses kõrgema palga eest 36-tunnise streigi. Streik algas kell 20.00 pühapäeva õhtul ja kestab kella 8.00-ni teisipäeva hommikul.

BBC täiendab, et Stansted protest cancels flights:

Kõik protesteerijad on arreteeritud ja lennud toimuvad taas. Küll aga on protest tekitanud segaduse lennugraafikusse ja kõik lendajad peaksid täpsustama lennuaja oma lennufirma käest.

Demonstratsiooni korraldas Plane Stupid  nimeline organisatsioon, kes soovib juhtida tähelepanu kliimamuutustele.

Kommentaarid: