Ott Leplandi reisisoovitused

08.01.2019
Pamela Maran

Kui Ott Lepland mahti saab, laseb ta tegutsema sisemise spontaanse seikleja. Reisidel eelistab pigem ringi sõita ja avastada kohalikku kultuuri.

1. Bali! Mulle meeldis Bali tohutult. Bali loodus on võimas – määratu rohelus, riisipõllud, mõnus kliima. Võtsime kohapeal rollerid, sest liiklus on seal kaootiline. Ka taksodega saab Balil odavalt reisida. Ubudi linnas on põnevat vaatamist: ahvide mets Monkey Forest, Ubud Zoo, kus loomad käivad lahtiselt ringi, aga on taltsutatud. Seal nägi eksootilisi loomi lähedalt. Uluwatus saab surfata ja kindlasti tuleb ära proovida massaaž, mida teevad tõesti oma ala profid.

2. Tai. Külasta saari nagu Koh Phangan ja Koh Tao. Koh Taol on vaid paar hotelli ja üks lõbustusasutus. Rahulik koht, kuhu minna romantikat tegema.

3. Los Angeles. Show-bisnise pealinn, kus kohtuvad filmi- ja muusikatööstus. Kui ma, Ida-Euroopa poiss, olin esimest korda L.A.-s, sattusin kohe Sean Penniga ühe laua äärde sööma. Siis oli kohe nii (Ott laseb suu ammuli ja keele ripakile). Tänaval jalutasid vastu Ewan McGregor ja Jean Rivers. Seal on äge!

4. Las Vegas. Kirju koht. Vali juba varem välja programm, kuhu minna ja mida teha.

5. Eesti. Siin on palju südamelähedasi kohti, aga ikka tuleb ära käia Hiiumaal. Võru, Otepää, Värska – need kõik on kaunid kandid ja sümboliseerivad Eestit minu jaoks.

6. Keenia. Seal mine kindlasti safarile, aga tee seda tohutult vara. Action’it näeb kell 5 hommikul. Kell 12 on juba palav ja loomad magavad puu all. Meie läksime päris hilja – kell 8 hommikul. Nägime küll sebrasid, kaelkirjakuid, antiloope, krokodilli ja jõehobu, aga mitte kiskjaid, kes tegutsevad varakult. See on üks ettevõtmine, mille uuesti läbi teeksin – Aafrika safari!

7. Iisrael. Koht, kus sündis ristiusk – sealne kultuur on väga huvitav. Snorgeldamine Punases meres on väga lahe kogemus. Olen snorgeldanud Indoneesias, aga Punane meri on kõige elurohkem ja huvitavam. Ka Palestiina alad ja Jordaania piir on väärt avastamist.

8. Musta mere ringreis. Sõitsime sõprade ja seitsme Volgaga Rumeeniast Bulgaariasse, läbi Türgi Gruusiasse, sealt Venemaale. Käisime seal nädal pärast Krimmi annekteerimist. Krimmis oli päris kõhe, aga poolsaar on iseenesest väga kihvt. Seal on aeg omamoodi seisma jäänud.
Gruusias on mäed ja väga sõbralikud inimesed.
Põnev oli ka Transnistria – venelaste kontrolli all olev piirkond Moldovas, kus on oma valuuta, mida ainult Venemaa tunnustab. Seal olid suured nõukaaegsed punalipud kõikjal lehvimas, piirivalvuritel oli rinnale kirjutatud KGB MIR, filmida ei lubatud midagi. Aga teed olid korda tehtud, oli korralik jalgpalliväljak ja suur jäähall.
Odessa on rohkem turistidele suunatud ja samuti äge kogemus.

Foto: Sergei Zjuganov
Stilist: Kelly Kipper
Riided: Levi’s, Tallinna Kaubamaja, River Island, Zara
Koht: Luhtre turismitalu

Artikkel ilmus Eesti suurima reisiajakirja TRAVELLER 2018/2019. aasta sügistalvises numbris.

Loe ka: Ott Lepland – oma poiss ka teisel pool maakera

Kommentaarid: