Perekond Maadevallutajad

17.08.2023
Lugu on ilmunud reisiajakirja Traveller 2022 sügis-talvises numbris.

Perekond Kink on leidnud sotsiaalmeedias tuhandeid austajaid, kes elavad kaasa nende seiklustele laias maailmas. Kahe väikese lapsega riikide püüdmine tundub enamiku inimeste jaoks olevat imetegu, aga selle pere jaoks lahe kogemus. Kiikasime nende reisialbumisse! Lugu on ilmunud reisiajakirja Traveller 2022 sügis-talvises numbris.

 

Üle 8000 jälgijaga perekond Kink on kasvatanud reisifanattidest fänkonda viimased kaks aastat. “Vahetult pärast Lola sündi, 2020 septembri alguses, otsustasime võtta ette seikluse, mille raames reisime aasta aega terve perega mööda maailma ringi,” räägib pereema Riin. “Et seda iseenda jaoks talletada, sai loodud Instagrami konto thekinkstagram, kust oleks endal, sõpradel ja perel hea silma peal hoida, kus käidud ja mis tehtud sai. See, et sinna väga lühikese ajaga väga palju inimesi meie tegemisi jälgima jõudis, oli meile kõigile suur üllatus.” Riin usub, et masse võlus see, et sügaval koroonaajal, mil reisimine oli piiratud, otsisid inimesed endiselt nõu ja julgust, et seiklus ette võtta. Lisaks on nii väikeste lastega tihti ka veidi pealehakkamisest puudu. Tundub, et kuhu üldse nii pisikesega minna saab. Me siis järjest murdsime neid müüte, et saab küll ja tasub kindlasti minna.”

Riin ja Sander on koos olnud pea 14 aastat ning vallutanud erinevaid riike. Riikide numbrit kokku lugenud ei ole, paljudes kohtades on ju mitmeid kordigi käidud. Parem mõõdik on ehk see, et aastaid pole ühtegi puhkusepäeva kodumaale jätkunud. Oleme alati maksimumi välja võtnud ja muudkui seigelnud. Positiivne on see, et olles nüüd lapsehoolduspuhkusel pikemalt aja maha võtnud, oleme lõpuks saanud ka kodumaal ringi vaadata. Siin ju ka avastamist nii palju!”

 

 

Riikide arvust rääkides pakkus perepoeg Jakob, et temal peaks oma kaheksa aasta jooksul olema u 36 riiki kogunenud, Lolal 26. Paljudesse kohtadesse on nad sattunud ka mitu korda. Kuidas on see ühel keskmisel Eesti perekonnal võimalik? „Kuivõrd reisimine on meie jaoks nii oluline osa elust, kõige suurem stressimaandaja ja hea tuju tekitaja, oleme alati teadlikult eraldi reisifondi raha kogunud, kohati ka veidi lisatöid teinud ning kodus seisvaid ning kodus seisvaid asju müüki pannud ning kõik selle suunanud just järgmise seikluse ettevõtmiseks,” jagab Riin nõu, kuidas igaühel on võimalik unistuste reisidel käia ilma lotovõidutagi.

„Paneme alati iga kuu sissetulekutest reiside jaoks kõrvale ning loomulikult jälgime reisi planeerides ka kulude poolt. Oleme päris paindlikud sihtkohtade ja aegade osas, pigem ootame just häid pakkumisi ja proovime sättida reise nende järgi. Võrdleme alati majutusi ja autorenti mitmel erineval lehel, et leida parim (tihti on sama asi erinevates keskkondades väga erineva hinnaga) ning hea mõte on reise korraldada ka koos sõpradega, et jagada näiteks majutuse, transpordi ja toidu kulusid.

 

Pereemal on häid nõuandeid ka lastega reisimiseks. “Lastega reisimisel on kaks olulist asja – hoida eemal igavus ja nälg. Sestap paneme alati enne lennu-, auto-, bussi-, laevareisi valmis hunniku erinevaid snäkke ning kogume kokku portsu erinevaid väikseid mänguasju ja raamatuid, et neid siis igavuse saabudes ükshaaval ette sööta. Pisikesed mudelautod, ponid, kleepsu- ja muud tegelusraamatud jne, mis kätte satub. Tihti on hoopis mõni suvaline asi veel palju populaarsem, nt lennuki oksekott, kuhu saab tunde oma asju sisse panna ja jälle välja võtta.”

Riin kiidab, et nende pere väiksed seiklejad on ikka väga tublid ja uus keskkond on ka nende jaoks ütlemata põnev.

„Meie jaoks on lastega reisimine niivõrd lahe ja silmaringi arendav, et soovitame kindlasti ette võtta. Need väikesed reisisellid on esiteks palju tublimad, kui arvatakse, ja neile tasub ainult võimalus anda! Teiseks õpivad nad nii palju teiste kultuuride toimimisest, on avatuma meelega, loovad enda jaoks põnevaid seoseid ja imevad käsnana sisse ka võõrkeeli. Seda on lapsevanemana lausa lust kõrvalt vaadata.”

 

Lugu on ilmunud reisiajakirja Traveller 2022 sügis-talvises numbris.

Tahaksid ka reisile? Vaata reisipakkumisi või võta ühendust reisikonsultandiga.

 

Kommentaarid: