Piret Siimu reisimuljeid Türgist

27.05.2022
Estraveli äriklienditeeninduse osakonnajuhataja Piret Siim

Estraveli äriklienditeeninduse osakonnajuhataja Piret Siim osales aprillis Coral Traveli poolt korraldatud lühikesel õppereisil Türgis. Loe reisimuljeid ja vaata pilte.

Varasemalt olin oma paarkümmend aastat tagasi suvitanud Kemeris ja selle ajaga on Türgi lõunarannik tundmatuseni muutunud – kerkinud on hiiglaslikud hotellide kompleksid, üks uhkem kui teine, sinna juurde kuuluvate peenete restoranide, makrooni- ja käsitööšokolaadide kohvikutega ning eelkõige lapsi rõõmustavate veeparkidega. Uuemates hotellides on kindlasti olemas nn swim-up toad ehk siis oma toa terrass läheb sujuvalt üle suuremaks või väiksemaks basseiniks!

Coral Travel kasutab lendamiseks mugavaid Turkish Airlines tšarterlende, mille selge boonus on hinnas sisalduv pardatoitlustus ja äraantav pagas 30 kg. Äriklassis on turistiklassiga võrreldes mugavamad istmed, rikkalik toitlustus ja kui veab, siis sõltuvalt lennuki tüübist, ka wifi. Lendude ajad on planeeritud nii, et saaks võimalikult kaua kohapeal puhata, ehk siis Tallinnast varahommikul kl 5, Türgist südaöösel.

Hotellidest ja The Land of Legends teemapargist

Paloma Finesse

Vaadatud hotellidest eristus üks (suur) lemmik – Paloma Finesse, väga hea hinna-kvaliteedi suhtega modernne ja elegantne ingliskeelse teenindusega hotell, kus on kõik võimalused ideaalseks puhkuseks!

Asukoht on Manavgatis, umbes 6 km Side keskusest ja 75 km Antalya lennujaamast. See hotell on armastus esimesest silmapilgust – minimalistlik, aga kaasaegne ja moodne nii arhitektuuristiililt kui sise- ja aiakujunduse poolest. Heledates toonides pehmed värvid, erinevad disainielemendid ja basseinide sisse loodud skulptuurid loovad ühtse terviku.
Toad on väga kenad ja suured (42 m2 on väikseim), 60 tuba on kujundatud swim-up kontseptsiooni järgi – saab mõnusalt oma toast basseini astuda! Mugavalt on lahendatud tehnika laadimine otse voodi kõrval, lisaks jäi silma lahe kõlar, et oma muusikavalikut kvaliteetsemalt nautida!
Hotellil on hooajaline välibassein (soojendusega basseini ei ole), oma veepark, ilus rannajoon, lisaks on võimalik osaleda jooga või qi-gong klassides, mängida tennist jms.
Hotellil on 5 erinevat a la carte restorani, kus pakutakse värskest toorainest hõrgutisi, kusjuures ürte kasvatavad nad ise. Väga erilisena paistis silma teemaja, kus korraldatakse teetseremooniaid ja pakutakse spetsiaalseid kokteile.
Kui lennuki väljumine on hilisel kellaajal, siis on võimalik kasutada eraldi majas asuvaid tube, et end lennuks korda seada ja natuke lõõgastuda.
Hotell on väga eelistatud paaride hulgas ja sobiks ideaalselt mesinädalateks!


Nirvana Cosmopolitan

Meie elasime Nirvana Cosmopolitan hotellis, Antalya lennujaamast 10 km kaugusel. Nirvana Cosmopolitani fuajee jätab väga suursuguse ja meeldiva mulje erinevate lounge´idega – vahva IT lounge, õdus kohvik käsitööšokolaadist valmistatud kommide rikkaliku valikuga, jäätisekohvik, Starbucks kohvik, kuhu kostub fuajeest elav klaverimuusika. Minimalistlik interjöör, mida kaunistavad Vermeeri, Van Gogh, Munchi jt reprod.

Toad on suured ja maitsekalt sisustatud, valgustus hästi läbimõeldud, vannitoas L’occitane kosmeetika. Kõikidel tubadel on rõdu. Hotellis on väga head võimalused sportimiseks – spordiväljakud jalgpalli, tennise ja minigolfi jaoks. Täisteenindusega spaas on mullivann, saun ja Türgi aurusaun.
Hotellis on kaks basseini, kusjuures välibassein on eelsoojendusega, lisaks veepark ja laste mänguväljakud. Fitness keskus ja joogaklassid jätsid hea mulje. Hotelli a la carte söögikohtade hulgas on Vahemere, Idamaade ja Itaalia restoranid, samuti buffet ja vegan restoran. Kasutatakse värsket kohalikku toorainet vastavalt aastaajale. Buffet restoranis on toit klaasi taga ja teenindaja täidab koheselt soovid.

Rannas on eraldi varjualune rannabaar, kus on mõnus atmosfäär, samuti on rannas päikesevarjud ja rannalinad. Hotelli saab minna ööbima koos oma lemmikloomaga (kass/koer), eraldi majas on ka loomade hotell, kuhu saab oma lemmiku jätta.
Swim-up toad asuvad eraldi väikeses majas ja need ei tundu nii hea tasemega, kui mõnes teises hotellis .

Hotell on orienteeritud vene keelt kõnelevale kliendile, teenindajad ise põhiliselt venekeelse taustaga ja osad jäävad inglise keelega hätta. Teadjanaised teadsid rääkida, et võrreldes eelmise aastaga on teenindustase märgatavalt paranenud.


The Land of Legends teemapark

Türgi Disneylandis on umbes 40 ainulaadset veeliumäge ja basseini igas vanuses inimestele. Lisaks on võimalik nautida delfiinide ja vaalade etendust, toita pingviine, kogeda veealust jalutuskäiku, 5D kino, lihtsalt nautida häid söögielamusi või ostutänaval erinevaid butiike.
Samal territooriumil on ka hotell, võiks öelda, et laste paradiis! Toad on vastavalt eelistusele roosa või sinise põhitooniga, tubades playstation, fuajees vahvad mängutoad, näiteks laste tehtud joonistusi näeb animatsioonina televiisorist. Kõik on disainitud laste vaatevinklist – moonduvad peeglid, buffet sööki saavad endale ise tõsta jms. Siiski soovitaksin teemaparki minna üheks päevaks ja puhata mõnes rahulikuma miljööga hotellis.
Näiteks Rixos Belekist on korraldatud transfeerid.

 

Vaata Türgi reisipakkumisi.

 

Kommentaarid: