Pow Wow Las Vegases

27.06.2008
Estravel

No nii, patulinnas Las Vegases USA suurimal turismimessil Pow Wow käidud. Juuni alguse Pow Wow oli nagu kõik asjad Ameerikas – pompöösne ja grandioosne. Kokku 1200 boksiga oli väljas üle tuhande USA suurima reisiteenuste pakkuja, kelle tooteid himustas ligi 1500 kodu- ja välismaist ostjat enam kui 70 riigist.

Las Vegas mõjub esmakülastajale sürrealistlikult. Rajatud 100 aastat tagasi keset tühja kõrbe meeletuks lõbustuslinnaks, kus tänapäeval 2,5 miljonit elanikku. Kui terve Ameerika hiilgab suurusehullustuse ja veidrustega, siis Las Vegases toimib sürr veelgi võimendatumalt. Linna elu keerleb peamiselt entertainmenti, lõbu ja naudingu ümber. Inimesed tormavad siia tuhandeid dollareid kulutama, kuigi on ilmselge, et 99% neist ei võida mitte tuhkagi. Aga igas vanuses naiivseid on siin tuhandeid…

Juba lennujaamas lennukist väljudes satud mänguautomaatide vahele, hotelli peauksest sisenedes ei leia kasiinode vahelt retseptsioonigi kergelt üles. Peatänavat The Strip ääristavad kilomeetrite kaupa kasiinod ja pompöössed mammuthotellid, praegu on ehitamisel ka 9000 toaga uus hotell. Retseptsioonist saad koos uksekaardiga ka hotelli plaani, et selle järgi kasiinode vahel ekseldes oma majutuskorpuseni jõuda või basseine üles leida.

Caesars’ Palace hotell meenutab Akropolise paleed, The Venetiani fassaad on koopia Doodzhide palee seinast Veneetsias, Luxor Resort kujutab endast Egiptuse seest tühja püramiidi, milles hotellitoad otsekui ripuvad aatriumi kohal, peatänava ääres näeb hotelli kaunistamas nii tohutut Eiffeli torni kui Vabaduse sammast.

Fremont Streeti laeks on maailma pikim videoekraan – nii umbes Viru tänava pikkune. Las Vegase õhtuste showde esinejate hulgas olid juuni esimesel nädalal Cher, punase klaveriga Elton John, Cirque du Soleil, The Blue Man Group, Lance Burton, David Copperfield, Crazy Girl, Chippendales, muusikalide ja revüüde list imepikk…

Sellist sürri peab vähemalt kord elus kindlasti nägema.

Kommentaarid:

  1. Jüri

    Tänan kommentaari eest. Rõõm tõdeda, et Estraveli blogi loetavus on kiirelt kasvamas...

    Olen Anonymousiga põhimõtteliselt päri, et eks see sõna retseptsioon ikka üks paras värdjas on küll ja võõrsõna asemel on korralikus keeles alati parem kodumaist omasõna kasutada. Üsna jabur on näiteks lugeda filoloogi väitekirja teemat „Luuletaja XXX produktsioon ja retseptsioon”. Aga blogi ja kommentaarid on minu arvates küll see viimane koht, kust ehedat ja õiget emakeelt otsima hakata.

    Kuigi ka ise armastan tihti teiste tekstide kallal norida, kinnitan antud juhul vastu, et siin mööda ei pannud. Sest retseptsioon tähendab igal juhul vastuvõttu igas tähenduses ning on juurdunud hotelli vastuvõtu tähenduses mitte ainult turismiasjaliste argoos. Ka ÕS toob kenaks näitelauseks „Jätke kiri hotelli retseptsiooni”.

    Muide, igasuguste retseptidega seotud sõnaks on aga mitte retseptsioon, vaid retseptuur. Rohu saab apteegi retseptuurist. Nõuka ajal kinnitas jogurti retseptuuri Moskva. Savisegu retseptuur peab olema täpne. Jne.jne.

  2. Anonymous

    Mis asi see retseptsioon on? Kas sealt saab äkki arstirohtudele retsepte ka? Või hoopis huvitavaid retsepte, millest toas ise endale putru keeta? Vanasti kutsuti seda hotelli osa ikka vastuvõtuks või registratuuriks või millekski muuks, mitte retseptsiooniks ;)