Preilid Londonist soovitavad

17.11.2009
Anu Vane

Käisime nädal tagasi koos tootejuht Kataga Londonis, Euroopa ühel suurimal turismimessil World Travel Market 2010. Nagu nimigi ütleb, see on koht, kuhu tuleb kokku kogu maailm. Iga riik, kes tahab olla nähtaval, turistidele avatud, ennast tutvustada, on kohal.

Kurb küll, aga Eesti seekord kohal ei olnud. Ei teagi miks, sest isegi majanduslikes raskustes Läti ja Leedu olid pidanud oluliseks presenteeritud olla. Rääkimata muidugi põhjanaabritest või sellistest veidratest kohtadest nagu Kalingradi oblast. Viimane oli esindatud suure iseseisva väljapanekuga. Eestist oli kohal vaid üksiküritajana Vihula mõis. Au neile.

Majutusime mõnusas hotellis nimega Mandeville, mis piltide peal näeb igati edev välja. Kõige suurem boonus hotelli juures on tema asukoht James Streetil, kiviviske kaugusel Bond Streeti metroojaamast ja Oxford Streetilt.

Asukoht on pehmelt öeldes suurepärane. James Street ja St Nicholas Square selle keskel on täis pikitud pisikesi hubaseid restorane, kohvikuid ja söögikohtasid. Mõnisada meetrit kõndimist ning oled Oxford Streetil, GAP-i ja Body Shopi kaupluste vahel, mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel Primarki ostuparadiisist (kes veel ei tea, siis tegemist on suurepärase säästukaubamajaga, mis on eriti ideaalne paik jõulukingituste ostmiseks).

Hotell Mandeville’i näol on tegemist neljatärnilise majutusasutusega, mis oma sisekujunduses on pisut ekstsentrilise disainiga, eriti julgetes värvides baar ja restoran De Ville. Samas resoranis toimub ka hommikusöök, mida on saadaval Continental ja English versioonis.
Hotellitoad on armsates värvides ja igati hubased, kuigi minu maitsele pisut liiga tillukesed. Voodid mõnusad, palju patju. Vannituba on ka kitsavõitu ja mis kõige veidram – klaasist uksega. Internet on tasuline.

Tegelikult hakkasin alguses siia kirja panema hoopiski restoranisoovitusi Londonisse. Nagu ülalpool kirjutasin, on Mandeville’i hotelli suureks eeliseks tema asukoht restoraniderikkas piirkonnas. Samal tänaval asuvad mitu Itaalia restorani, üks Hispaania tapas bar, Liibanoni restoran ( väga hea köök!) ja meie eriline lemmik: Türgi restoran “Grand Bazar”. Võib olla ma teen kellelegi liiga, aga minu arvates selliseid lahedaid “urka-restorane” leidub ainult Londonis. Mulle ei meenu kohe praegu, et kuskil veel selliseid kogenud oleks. Igaljuhul, Grand Bazar on väike, kitsas, soe, hubane, sõbrali ja pakub maitsvaid roogasid türgi külluslikust köögist. Kindel valik on tellida “Grand Meze” (~12 GBP/inimene), mis koosneb valikust umbes 10 erinevast traditsioonilisest roast. Lihad, baklazaan, oad, hummus … Maitsev! Maitsev! Maitsev!

Veel üks hea uus avastus oli Charlotte Street Tottenham Court Road-i metroopeatuse lähedal.
Seal on üks restoran teise järel, mida oleks tahtnud proovida kindlasti – Philippiinide restoran.
Aga ootamatu valik ja väga tulised soovid sinna tagasi minna pärinevad hoopis Mehhiko restoranist La Perla (11 Charlotte Street). Väga mõnus õhkkond ja toit absoluutselt täiesti suussulav. Või siis oskas meie mehhiko kööki tundev kaaslane lihtsalt suurepärased valikud teha. Quacamole, tomatisalat, nachod edami juustuga, grillitud mereannid ja tortillad ning suus sulav alkoholivaba mojito….

Samal tänaval asub ka peen Charlotte Street Hotel, mille baar on londonlaste hulgas kuum ja trendikas paik. Selline koht, kuhu minnakes siis, kui on vaja “ennast näidata”. Kokteilide hinnad on keskmiselt 200 krooni ja järjekord soovijatest ukse taga.

Ning viimane soovitus: Londonis tuleb uuel aastal lavale muusikal “Legally Blond”. Teate küll, see roosasse mähkunud humoorikas film Reese Witherspooniga? No vat, filmi põhjal on nüüd tehtud muusikal ning räägitakse, et pidi olema väga tempokas ja lahe.
Kohe-kohe peaks ka meil tulema müügile pakett Londonisse just selle muusikali piletitega.

Ja kui blond on liiga blond, siis tegelikult on ju veel suur valik igasugu teisi põnevaid etendusi.

Kõik Londonisse!

Kommentaarid:

  1. Annekreet

    Tere! Alates 1. maist 2004 võib siseneda Suurbritannia territooriumile nii kehtiva passi kui isikutunnistuse (ID-kaardi) alusel. Selliste asjade kohta leiad alati värsket infot Estraveli viisalehelt: https://www.estravel.ee/index.php?lang=est&main_id=1415,62,71 Mõnusat Londoni avastamist!

  2. Mina

    See pole mõte,vaid rumal küsimus- kas ainult ID kaardiga saab Londonisse sõita? Või on ikka passi ka vaja?

  3. Wiz

    Akr oskab soovitada. Ise ka kohe varsti minemas Londonisse, vöta veel vedugi:)

  4. Kaimar

    La Perla on tõsiselt hea, hetkeseisuga parim Mehhiko restoran Londonis, mida mul on olnud au külastada.

  5. Mari-Liis

    Väga lahe jutt, aga hakkasin kahtlema Primarki juures...nimelt viimati kui nimetet linna külastasin, siis oli seal päevakorral teema, kus tauniti sügavalt Primarki selle, eest et kasutab ohtralt lapstööjõudu. Ausalt öeldes tekitas see minus küll päris kõva tõrke seal hullumiseni šopata.