Purjelaevade regatt Helsingis

14.05.2013
Eliine Rannajoe

17.-20. juulil 2013 toimub Helsingis purjelaevade regatt The Tall Ships Races, mis toob kokku nii noori kui vanu. Nelja päeva jooksul kihab Hietalahti piirkond laevadest, nende meeskonnaliikmetest ning külastajatest.

Võistlusele oodatakse osalema enam kui 100 erinevat purjelaeva. Üritus toimub iga päeva kell 10-22 ning on kõikidele tasuta. Lisaks võistlustele toimub sadama ümbruses rohkelt kultuuriüritusi ning aega saab veeta ka seitsmes erinevas pop-up restoranis mahetoitu mekkides või müügilettidelt meeneid soetades.

Hietalahti turul asuval pealaval astuvad iga päev üles erinevad artistid nagu näiteks Tony Momrelle, Irina Björklund, Karoliina Kallio, Paula Koivuniemi, Don Johnson Big Band ja Von Hertzen Brothers. Ürituse esimesel päeval keskendutakse rahvusvahelisele muusikale, teisel aga Soome muusikamaastiku säravatele tähtedele. Meeleolu lisavad ka flamenkotantsijad ning Meidän Helsinki projektis osalejate seast valitud talendid muusikutest tsirkuseartistideni. Jätka laval astuvad iga päev ülesse KukkoKlubi tõusvad tähed ning trubaduurid, Lighthouse Nosturis saab aga lõõgastuda ning laevade meeskonnaliikmetega juttu puhuda.

Sinebrychoffi pargis asuva Puisto lava programm on suunatud eelkõige pere pisematele. UMO perekontsertil astuvad ülesse Johanna Försti, Pikku Papu bänd ja paljud teised. Mõnusat ajaviidet pakuvad ka muusikateater, Sinikka Sokka meremuinasjutud ning mereseiklustest pajatav nukuteater.

Sel aastal taaskord Läänemere sadamates toimuv The Tall Ships Races regatt toimub lisaks Helsingile 4.-7. juulil Århusis, 25.-28. juulil Riias ning 3.-6. augustil Szczecini sadamas. Vabasõiduetapil Helsingist Riiga võib silmata laevu ka Eesti vetes ja sadamates.

Täpsemat informatsiooni leiab The Tall Ships Races Helsinki kodulehelt.

Kommentaarid: