Reet Härmati 6 kihvti sihti

11.02.2020
Traveller

Iluhoolik, jumestaja ja kodumaise öko-nahahooldussarja Öli kaaslooja Reet Härmat (43) arendaks loto peavõidu puhul heategevusprojekte ja läheks reisima. Naine eelistab otselende, et puhata keskkonnale mõeldes, ja kapteni tütrena võib ta teekond mööduda ka laevas – mida kõrgem laine, seda lõbusam! Siin on kuus sihkohta, kuhu Reet iga kell tagasi läheks.

Milano, Itaalia

Veidi alla 3 tunni ning oled toidu, veini, moe ja arhitektuuri paradiisis. On saanud juba traditsiooniks käia kesklinna spaas QC Termemilano. Klaasist basseini ja mugavate lamamistoolidega sisehoovis saab end mõnusalt jumekaks päevitada ja õhtul liuelda parimas peokleidis Cavalli klubi tantsupõrandal.
Milano on kindlasti koht, kus „käia mööda katuseterrasse“, lemmikumad neist on Ceresio 7 Pools & Restauranti katusebaar, kus võib kokku joosta koha omanike, Dsquared2 disainerite duo Deani ja Daniga. Võrratu asukohaga on terrass-lounge Duomo21 Terrace.
Milano moenädala ajal kohtab glamuuri ja säravaid tegelasi igal tänavanurgal. Moeshow’d ja peod toimuvad üle linna imelistes paleedes. Muidugi ei saa mööda minna La Scala ooperimajast, kus iga külastus ja etendus on nauding omaette!
Tantsukingad tantsisin auklikuks viimati N’Ombra de Vini baaris, kus DJ laulis plaate keerutades ainult hitte. Hääletuks laulda saab end armsates karaokebaarides, mida on palju ja mis on külastajatest tuubil varahommikuni. Meie saime unustamatu elamuse Il Patuscino baaris.

Dubrovnik, Horvaatia

See koht võlus mind täielikult marmorvalgete tänavate, eresinise merevee ja võrratute kalarestoranidega. Dubrovnik oli eelmisel suvel minu väikese mootorrattamatka sihtpunktiks. Olles kihutanud viie päeva jooksul läbi Ukraina, Moldaavia, Rumeenia, Serbia ja Montenegro, ei suutnud ma uskuda, et veel miski võib mind vaimustada. Dubrovnikus möllas kõigest 28 aastat tagasi laastav sõjategevus. Imetlusväärne on see, et elanikud on unustanud vaenu naabritega ja alustanud uut elu, ehitades sammhaaval üles nii vanalinna kui ka inimsuhted, nagu rääkis mulle kohalik taksojuht. See koht on muinasjutuline: eriline romantiline fluidum hõljub vanalinna tänavatel, mis on valgest marmorist ja pikitud täis õdusaid tänavarestorane.

Bali, Indoneesia

Isegi nn vihmaperioodil jaanuaris oskasime sõbrannaga Balil päikesepõletuse saada. Rannas palmilehtede vahel söödud riisiports oli üks eredamaid maitseelamusi. Neid toidukohti nimetatakse warung’ideks, kõhu saab täis paari euro eest.
Nusadua rand oli puhas ja lasuursinise lainemänguga. Bingin Beachil elasime minihotellis BoHo Bingin Beach Hotel, mille lähedal asus surfarite rand, kus kohalikud kalurid olid kitsale rannaribale grilli paigutanud. Õhtu edenedes olid restoranilauad jalgupidi vees nagu külastajate varbadki. Kindlasti tuleb Balil olles peatuda Ubudis, mis asub saare keskel. Käisime vabastava tantsu õhtul Yoga Barnis, šoppasime imearmsates käsitööpoodides, lasime masseerida end iga päev pealaest jalatallani. Tunnise massaaži saab 6 euroga. Möllasime ahvidega Sacred Monkey metsas. Tuli välja, et ahvidele maitsesid nii meie pakutud banaanid kui ka minu vihmakeep, millest pool nahka pisteti.
Saime sõbraks taksojuhiga, kes viis meid kodukülla preestri juurde visiidile. Preestritel-tervendajatel on sealses ühiskonnas samasugune ülesanne nagu meie perearstidel.

Dubai, Araabia Ühendemiraadid

Mõnus temperatuur on seal novembrist kuni aprillini. Olen Dubai fänn olnud alates 2011. aastast. Ideaalne teenindus, laitmatu puhtus ja turvalisus on selle koha märksõnad. Peamiselt olen peatunud Marina Dubais, see on minu jaoks veidi värskema õhuga kui Downtown Dubai. Sai tihedalt käidud Barasti Beachi rannaklubis, mis pole nii fancy kui Zero Gravity või hiljuti avatud Nikki Beach ja Ocean Club.
Alkohol on saadaval rannabaarides ja restoranides, diskoteegid on avatud kella kolmeni öösel. Tipprestorane seal jagub: Nobu, Zuma, La Petite Maison, Cipriani jne. Šopahoolikud võivad end mööda ostukeskust oimetuks joosta – Dubai Mallis võib ka tegelikult ära eksida.
Sürreaalsed rajatised: tehissaared The Palms, The World, maailma kõrgeim tornhoone Burj Khalifa ja purjekujuline seitsmetärnihotell Burj Al Arab ongi Dubai nägu ja olemus.

 

Reykjavik, Island

Lendasin Islandile sooviga näha kohaliku lemmikbändi GusGusi esinemist Reikjaviki kuulsas ööklubis NASA.
Baar Kaffibarinn on kindlasti üks kohalike lemmikkohti. Kuigi soojakraade Islandil napib – naljalt üle +14 temperatuur ei tõuse – ja pidevalt puhub kõle tuul, olid noored tänavatel lühikestes pükstes ja maikaväel. Peod kestavad islandlastel kaua ja lähevad edasi korterites pärast klubide sulgemist. Restoranidest jäid meelde Perlan, mis keerleb kahe tunni jooksul ümber oma telje ja on originaalse sisustusega, ning molekulaar-gastronoomiat harrastav Fish Company, aga kõige maitsvam vähisupp maailmas oli väikeseses kalakohvikus Seabaron, kus meid värskelt pikkade saiadega võttis vastu omanik ise, kes on vana kapten.
Kraatreid ja keevaid geisreid täis maastikul kappavad ringi nunnude karvaste jalgadega hobusekarjad. Mandrilaamade eraldumise kohas sai olla ühe jalaga Euraasias ja teisega Põhja-Ameerikas.
Totaalset lõõgastust pakub Blue Lagooni spaa, mis on kuulus oma piimvalge vee ja erilise kosmeetilise savi poolest. Hea mõte oli 39kraadises laguunivees supeldes villane müts pähe jätta, sest vilu tuul oleks muidu kõrvad peast külmetanud.

Marbella, Hispaania

On saanud traditsiooniks Marbellas minu sünnipäeva tähistada, suve alguses on seal soe ja pole veel turistihorde. Oleme alati oodatud Ocean Clubi, mida peab tore hollandlane Thierry. Nikki Beach on rahvarohke ja hea muusikaga koht. Tantsida ja head õhtusööki võib nautida Puerto Romano Resorti kompleksis, kus on nimekad restoranid, nagu Nobu, Sea Grill ja diskoteek La Suite. Lokaal, kust alati läbi põikame, on La Havana of Hemingway, mis asub popi promenaadi Puerto Banuse otsas. Marbella vanalinnas on armsad tänavakohvikud ja kohalikku käsitöökraami täis poed. Lemmikrestoran on värvilise ja veidra interjööriga Casanis Bistrot sõltuvusttekitava eelroa prawns flambé’ga.

Fotod: erakogu

Artikkel ilmus Eesti suurima reisiajakirja TRAVELLER 2019. aasta sügistalvises numbris.

Kommentaarid: