Reisikindlustus on oluline ka tööreisil

08.10.2018
Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor Mauri Saarend

Kui lähed reisile, siis ära unusta kindlustust. Seda nii isikliku kui tööreisi puhul. Komandeeringuga välismaal viibival töötajal kehtib töösuhe kogu reisi jooksul ja ka näiteks piiri taga juhtuvat õnnetust võidakse seetõttu lugeda tööõnnetuseks, koos tööandjapoolse kulude hüvitamise kohustusega. Seepärast on iga ettevõtte huvides, et kõigil lähetusse saadetavatel inimestel oleks piisava kattega reisikindlustus. Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor Mauri Saarend tutvustab reisikindlustuse põhiliike.

Sageli reisivate töötajate jaoks parimaks lahenduseks on aastane kindlustuspoliis – see on just praegu saadaval soodushinnaga!

Reisikindlustusel on 3 põhiliiki, pluss täiendavate lisakaitsete võimalused.

  • Meditsiiniabi kindlustus
    Korvab reisi ajal alanud haiguse või asetleidnud õnnetusjuhtumi ravikulud ja vajadusel inimese Eestisse toimetamise. See kindlustusliik on tavaliselt rahaliselt kõige soodsamate hulgas, samas kui välismaised ravi- ja transpordiarved võivad olla märkimisväärsed.
  • Reisitõrke kindlustus
    Hüvitab kulud (valitud kindlustussumma piires) juhul kui inimene ei saa reisile minna enda või lähedase inimesega seotud haiguse või õnnetusjuhtumi tõttu.
    Aga ka uute piletite ostmise/olemasolevate piletite muutmise ja vajadusel täiendavad ööbimised kui transpordifirma väljumise hilinemise/ärajäämise või graafikumuutuse tõttu jäädakse maha näiteks eraldi pileti jätkulennust.
  • Pagasikindlustus
    Aitab pagasi kadumise, lõhkumise, hilinemise või varguse puhul. Seda ka väljaspool lennukit (nt vargus hotellitoast või rendiautost). Ja kuigi lennufirma vastutab samuti nende hoole alla antud pagasi eest, on kahtlemata meeldivam asju ajada kindlustusfirma eestikeelse kahjukäsitlusega kui lennukompanii võõrkeelse kõnekekeskusega kuskil kauges riigis.

Täiendavalt võib mõelda ka mõnede lisakaitsete peale. Näiteks alati streigialtite Lääne-Euroopa lennufirmadega lennates võib olla omal kohal streikide ja maksevõimetuse vastane lisakaitse. Mainida võib veel tsiviilvastutuskindlustust, looduskatastroofide kindlustust ja rendiauto omavastutust nullini viivat kaitset.

Kommentaarid: