Reisimuljeid Hurghada õppereisilt

01.12.2021
Estraveli vanemreisikonsultant Külli Kivi

Estraveli vanemreisikonsultant Külli Kivi käis novembris Tiketa Touri korraldatud Egiptuse õppereisil. Loe, milliseid hotelle Külli Hurghadas nägi ja millised olid tema lemmikud.

Olen Egiptusesse alati suhtunud pisut skeptiliselt. Ilmselt on ka see üks põhjuseid, miks ma pole sinna veel varem sattunud. Kui nüüd sellist võimalust pakuti, siis sai uudishimu minust võitu. Tahtsin aimu saada, et mis on see miski, mis nii paljusid kaasmaalasi sinna korduvalt tagasi tõmbab.

Ilmselt on peamisi põhjuseid ikka sealne kliima, mõnusalt soe ja kergelt tuuline. Samuti suhteliselt soodne hinnatase. Kui hakata nüüd mõtlema, et kui palju maksab üks nädalavahetuse pakett Eestimaa spaades, siis sama raha eest saab juba nädalaks päikese kätte. Minusugused, kes päevast päeva ühe koha peal lebada ei viitsi, saavad näiteks snorgeldada, võtta sukeldumiskursuseid, ratsutada, käia ekskursioonidel nt Luxoris jne. Mina ise kahjuks ühtegi nimetatud tegevustest õppereisi jooksul teha ei jõudnud aga ongi põhjust siis tagasi minekuks. Ja kui peaks tulema mõni väga hea pakkumise, siis läheksin küll veelkord tagasi!

Lennud Egiptusesse ja tagasi

Lennud toimusid Avion Expressiga ja enam-vähem plaanipäraselt. Minekul oli väljalend ca 15 minutit lubatust hiljem ja tagasitulekul ca 30 minutit hiljem. Tagasilennul viibis lend sellepärast, et Egiptuse sõjavägi tegi lennuväljal treeninglende. Egiptuses pidi olema see täiesti tavaline, et sõjavägi paneb suvalisel ajahetkel lennujaama lihtsalt kinni ja hakkab seal oma treeninglende tegema. Lennuki kapten oli meil tagasitulekul väga tore ja jutukas ning andis teada, et lennuki õhkutõus viibib treeninglennu tõttu ja kui ta ütleks meile, et lennuluba antakse talle ca 15 minuti pärast, siis ta valetaks. Ca 5 minutit peale kapteni teavitust saimegi lennuloa. Taevalaotuses saime veel kaptenilt mitmeid toredaid teavitusi selle kohta, kus täpselt oleme, milline on ilm Tallinnas jne. Lubas teha ka shortcut´e, et väljalennu viivitust korvata :) Pole veel nii laheda jutuga kaptenit varem kohanud.

Väga meeleolukalt kulges ka tagasilend meie stjuardessidel. Istusime teises reas ja saime kuulda toredaid laulujupikesi stjuardesside esituses. Lennukid ise olid täitsa korralikud aga ilmselt mitte enam esimeses nooruses. Minnes sain laiutada üksi kolme istme peal, tagasisuunal jagasin 3-st rida reisikaaslasega.

Lennujaamas kulges kõik kenasti ja kiiresti. Viisad kleebiti passi ja kontrolliti üle vaktsiinitõendid. Transfeer oli juba kenasti ootamas meid.

Hurghadast

Sain teada, et Hurghada linn on jagatud kolmeks osaks: Sakkala, El Dahar ja Village Road.

  • Sakkalas pidi asuma ilus rannapromenaad, mida oma silmaga kahjuks näha ei õnnestunud.
  • El Dahar on kohalik äri- ja elukeskus. Seal saime ühel õhtul omal käel paar tunnikest veeta. Kuna ma ise suur shoppaja ei ole, siis erilist muljet see El Dahar mulle ei avaldanud.
  • Village Road on uus linnaosa, kus on 5 km pikkune jalakäijate promenaad, mis on ääristatud erinevate hotellide, kaupluste ja kohvikute-baaridega.

Külastatud hotellidest

Külastatud sai mitmeid hotelle Hurghadas ja selle lähiümbruses. Oli nii neid hotelle, mis väga meeldisid, kui ka selliseid, mis erilist muljet ei avaldanud.

Esimesel päeval külastasime kahte hotelli Hurghada keskuses (Sea Gull ja Sunrise Holidays) ja 6 hotelli keskusest lõunas: 20 km kaugusel asuvat Titanic Palace, 17 km kaugusel asuvat Titanic Royal hotelli, 15 km kaugusel asuvat Mercure hotelli, 12 km kaugusel asuvat Rixos Premium Magawish hotelli, 7 km kaugusel asuvat Sindbad Club Aqva hotelli ja 13 km kaugusel asuvat Sentido Mamlouk Palace Resort hotelli.

Vaieldamatult lemmik oli Rixos Premium Magawish hotell. Hotell on avatud alles aastal 2020 ja näeb väga kena ja puhas välja. Hotelli territoorium on megasuur ja need, kes jalutada väga ei viitsi saavad minna bussipeatusesse ja sõita siis golfiautoga nt restorani, randa jne. Hotelli kõrval asub ka hobuste tall ja need, kes broneerivad endale villa, saavad kingituseks 30 min tasuta ratsutamist. Toad on ilusad ja stiilsed. Swim-up tubadest pääseb otse basseini.

Teisel päeval külastasime hotelle Makadi Bay ääres – Sunrise Royal Makadi, Jaz Makadina, Jaz Aqva Viva, Serenity Fun City, Stella Di Mare Beach & Garden ja 3 hotelli Sahl Hasheeshis – Tropitel Sahl Hasheed, Gravity Sahl Hasheed ja Albatros Citadel.

Selle päeva lemmik oli kindlasti Albatros Citadel, mis on mõeldud vaid täiskasvatutele. Tegemist on väga ilusa ja omanäolise hotelliga. Hotelli territooriumil asub ka jahisadam. Toad ilusad, avarad ja stiilsed.

Kolmandal päeval külastasime hotelle Hurghada keskuse ja lennujaama lähedal: Albatros White Sand hotell, Sunrise Aqva Joy Resort, Steigenberger Aqva Magic, Steigenberger Pure Lifestyle, Jaz Casa del Mar Resort, Jaz Casa del Mar Beach, Gravity Hotel & Aqva Park ja Royal Lagoon Resort.

Selle päeva lemmik oli kindlasti vaid täiskasvanutele mõeldud Steigenberger Pure Lifestyle. Hotelli territoorium väga kena ja stiilne, toad samuti väga ilusad, kasutatud palju puitu. Hotelli omaniku tütar on hotelli territooriumi kujundanud ja mujalt maailmast kaasa toonud palju toredaid ideid. Puude küljes ripuvad toredad sildid erinevate lausetega stiilis Be A Nice Human jne. Arvestada tuleb sellega, et pidu käib seal 24 h ja kaebusi seoses müraga vastu ei võeta, kuna müravabasid tube seal lihtsalt ei ole.

Neljandal ja viiendal päeval saime nautida täiel rinnal enda hotelli Sunrise Crystal Bay hüvesid. Olime seal ööbinud juba 4 ööd ja ega meil suurt aimu oma hotellist ei olnudki. Eelnevatel päevadel olime jõudnud tutvuda vaid basseiniala ja erinevate restoranidega. Söögid olid head, tuba mõnusalt suur.

Nüüd oli meil kaks vaba päeva ja saime ka oma hotelliga lähemalt tutvuda. Kõigepealt võtsimegi suuna randa. Rand asub väikeses lahesopis ja rannaala on üsna väike. Meil õnnestus siiski leida 3 vaba lamamistooli aga olin ausalt öeldes üsna pettunud selles hotellis. Olime kolme päeva jooksul erinevate hotellide territooriumidel näinud väga kenasid rannaalasid ja see väike rannake tundus nende kõrval üsna hale. Käisin tegin kohustusliku supluse ja kuna ma aga väga kaua ühes kohas istuda ei kannata, siis otsustasin mööda ranna äärt väikese jalutuskäigu teha. Avastasin selle käigus adults only rannaala koos väikse Oasis rannabaari, mugavate lebokottide ja baldahhiinvooditega. Redelist sai otse sügavasse vette. Sellest hetkest alates sai Sunrise Crystal hotellist mu lemmikhotell :)

Hotellil on ka sellised villad(toad), kus katusel asub privaatne mullivann aga neid meil oma silmaga näha ei õnnestunud.

Viimasel päeval külastasime hotelle veel Hurghada keskuse lähedal – Meraki Resort, Sunny Days Resort, Hilton Hurghada Plaza ja paari hotelli ka keskusest põhja pool Caves Beach, Nubia Aqva ja Thre Free Corner. Kõige rohkem meeldis Meraki Resort. Jällegi on tegemist vaid täiskasvanutele mõeldud hotelliga. Väga stiilne, ilus ja puhas. Hiltoni osas olin pisut skeptiline aga ka Hilton suutis väga positiivselt üllatada. Väga ilusad toad vaatega hotelli territooriumile ja merele. Unustamatu mulje jättis ka Ränirahnude stiilis Caves Beach Hotel.

Vaata Egiptuse näidispakkumisi.

 

Kommentaarid: