Reisimuljeid Maldiividelt

03.05.2021
Estravel

Estraveli kliendid käisid hiljuti Maldiividel. Kuidas reis sujus? Loe reisimuljeid ja vaata pilte.

Kaisa Elbe: “Meie reis sujus väga kenasti ja veetsime väga mõnusa nädala, mida need kontrollid-testid ei varjutanud.”

Kas sihtkohas viibimine vastas ootustele?

“Tegelikult sihtkoht isegi ületas ootusi, kuivõrd me polnud varem Maldiividel käinud ja tuttavad rääkisid, et seal hakkab igav. Me aga otsustasime siiski minna, sest vähemalt selles konkreetses resordis ei pea maski kandma ja saime tunda nö normaalset elu. See oli ka üks tingimus puhkusele, et saaks pandeemiast ka puhata. Igav ei hakanud küll kordagi ja meil olid päevad nii tihedad ja tegevusi täis, et oleks võinud pikemaltki olla.”

Kuidas kulgesid lennud? Muljeid lennujaamadest?

“Lennukid ja lennujaamad olid ootuspärased. Qatar Airways´i lennukites oli reisijate paigutus mõnusalt hajus ja ruumi oli lahedalt. Lennujaamas suunati alati kenasti ja kiiresti õigesse kohta, et kusagil suvalistes kohtades teistega koos passimist ei oleks. Tegelikult on vähese rahvastatuse tõttu lennujaamaprotseduurid isegi mugavamad kui varem, turva- ja passikontroll on väga kiire. Oluline on kodus eeltöö hästi teha, et oleks kohe kõik QR-koodid ja paberid käepärast. Hea oleks printida välja ka hotellide broneeringud (Helsingis sooviti seda näha). Katarist Maldiividele lend oli juba lihtne, kuivõrd Helsingis tehti põhjalikum kontroll ära. Mõnus oli ka see, et Tallinnasse saabusime juba EL-ist ja siin ei pidanud mingeid pikki ankeete täitma ega passima seal kitsas passikontrollisaalis Tallinna lennujaamas.”

Kas kohapealsed piirangud häirisid?

“Kohapealsed piirangud ei häirinud üldse. Saarel oli väga mõnus maailmast eraldatuse atmosfäär. Töötajatest oli muidugi kahju, kuivõrd nad ei saa piirangute tõttu eriti sageli kodus käia, aga samas turistide jaoks suurendab see turvalisust. Pelgasime enne minekut paberimajandust ja lennujaamade kontrolle, kuid pärast põhjalikumat kontrolli Helsingis sujus edasine juba kenasti. Ka Helsingis tegelikult sujus, sest meil olid kõik dokumendid kenasti kaasas. Sellega peaks kindlasti arvestama, et tuleb ette valmistada – paar minutit aega kulub ja paberid võiks olla siis välja prinditud. Hea üllatusena veel lisaks sooja vastuvõtu, resordis avaldati eraldi tänu, et nii keerulisel ajal otsustasime tulla ja nende ettevõtet/turismisektorit toetada.”

Muljeid transiithotellist Dohas?

“Transiidihotell oli väga mugav lahendus. Seal magamine aitas meil järgmisele päevale puhanult vastu minna. Saime täispika öö magada pika ümberistumise ajal. Tasub kindlasti ette broneerida, sest tundus, et see on väga populaarne koht.”

Mida soovitaksid nendele, kes reisilemineku osas kõhklevad? 

“Kõhklejatele soovitaksin kindlasti reisida kasutades reisibüroo teenust, et tõrgete korral aitaks keegi lahendusi leida. Meil sujus õnneks kõik õlitatult ja seda kindlasti ka tänu reisikorraldaja jagatud infole. Pandeemia ajal reisimise eeliseks on teiste turistide vähesus ja nii saab kauneid kohti/elamusi nautida üsna segamatult. Näiteks õnnestus meil ujuda vaalhaiga võrdlemisi väikeses grupis ning see muutis kogemuse kahtlemata palju võimsamaks ja intiimsemaks. Lisaks on ka enamus rahvast lennujaamades ju covid-testi teinud ja mingit erilist nakatumisohtu ei tundnud. Meie jäime ülirahule!

Omalt poolt täname kiire ja põhjaliku teeninduse eest – saime tõeliselt põneval ja samas ka lõõgastaval puhkusel käidud!”

Aitäh tagasiside eest, Kaisa!

Vaata ka Kaisa Instagrami kontot: @kaisa.elbe

Kommentaarid: