Rooma hotellid kasseerivad uuest aastast lisamaksu

07.12.2010
Mari-Liis

Juhime lugejate tähelepanu uuele maksule, mida Rooma hotellid uuest aastast kasseerima hakkavad.

Nimelt on meieni läbi mitme kanali jõudnud info, et Rooma ametivõimud on kehtestanud uue seaduse, mille alusel hakatakse kasseerima maksu igalt Roomas ööbivalt turistilt.

Kusjuures maksu suurus sõltub valitud majutusese tasemest (2010. a seisuga):

–          bed and breakfast tüüpi majutus, korterid, 1-3 tärni hotellid – 2 eurot inimese ja öö kohta

–          4 ja 5 tärni hotellid – 3 eurot inimese ja öö kohta.

Kuna seadus näeb ette, et maksu peavad turistid tasuma kohapeal hotelli vastuvõttu, siis ei saa see sisalduma vahendusteenust pakkuvate ettevõtete poolt pakutavas majutuse hinnas. Ehk kui tellite majutuse läbi Estraveli, siis mainitud maks tuleb tasuda otse hotelli vastuvõttu. Seetõttu tasub arvestada väikese lisaväljaminekuga Rooma hotellides. Hea on olla teadlik, sest kohapealne rahaküsimine võib muul juhul tunduda hotellipoolse isetegevusena ning mõjuda kentsakana.

Uus maks hakkab kehtima alates 1. jaanuarist 2011 ning levib kuuldavasti ka teistele turismiga seotud ettevõtetele ja asutustele, nt tõusevad muuseumihinnad 1 euro võrra.

Makstud summasid kasutatakse väidetavalt infrastruktuuri (ehk uue sõnaga “taristu”) ja turismiga seotud teenuste parendamiseks.

Eelnevast hoolimata võib väita, et Rooma on kindlasti külastamist väärt metropol. Ja seda eriti siis, kui seal pole turismi high season – näiteks varakevadel.

Kommentaarid:

  1. [...] trendiga on nüüd kaasa läinud ka Pisa linn. Meeldetuletuseks, et taoline maks kehtib juba ka Roomas, Firenzes ja [...]

  2. [...] aasta lõpul teatasime, et Rooma hakkab turistidelt kasseerima uut kohustuslikku maksu. Tänaseks on seda teed läinud veel kaks Itaalia suurlinna – Firenze ja [...]