Ryanair muudab alates 1. novembrist oma pagasipoliitikat

28.08.2018
Mauri Saarend, Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor

Iiri odavlennufirma Ryanair muudab alates 1. novembrist taas oma pagasipoliitikat. Tasuta võib edaspidi pardale võtta tavapärasest käsipagasikohvrist väiksema pagasiühiku (40x20x25 cm).

Ryanairi lendude käsipagasireeglid alates 01.11.2018

Tavareisija saab tasuta pardale kaasa võtta ainult ühe väiksema käsipagasiühiku mõõtudega 40x20x25 cm. Nendesse mõõtudesse võib mahtuda näiteks sülearvutikott, aga mitte mingil juhul tavapärane käsipagasi kohver.

Kui reisida käsipagasikohvriga, on kaks varianti.

1) Osta kohe priority boarding

Soovides pardale kaasa võtta ka tavalist käsipagasikohvrit kaaluga max 10 kg, tuleb sellele lennule osta priority boarding.
See maksab hetkeseisuga 6 €/lend, aga vastavat teenust müüakse ühele lennule max 95 reisijale (ehk siis 189 istekohaga Boeing 737 puhul saavad priority boarding’u osta vaid pooled reisijad).

2) Kui priority boarding‘ut ei ole

Kui priority boarding‘ut ei ole ostetud ja lennujaama saabutakse käsipagasikohvriga, tuleb see ära anda pagasiletis enne turvakontrolli.
Ehk sisuliselt muutub endine käsipagasikohver tavaliseks äraantava pagasi kohvriks, ent seda veidi odavama hinnaga.
Kuni 10 kg raskuse äraantava pagasi kaasavõtmine maksab koos piletiga ostes 8 €, hiljem broneeringule lisades või lennujaamas makstes 10 €.
Kui aga kohvriga kuni väravani välja minna, siis seal seda ära andes on hind juba 25 € (ja salongi kohvrit võtta ei lubata!).
Mõttekoht on see eelkõige neile reisijaile, kel priority boarding‘ut osta ei õnnestu, kuid kaasas on mõni hinnaline ja/või õrn ese, mis käsipagasikohvrisse mahuks, aga sülearvutikotti mitte (nt video- või peegelkaamera, muusikainstrument vms). Vajadus see koos käsipagasikohvriga ära anda suurendab oluliselt katkimineku riski.

Kui reisid käsipagasikohvriga mitu lendu järjest, kuid priority boarding‘ut ei osta, peaks lisaks suuremale rahakulule arvestama, et lendude vahele jääks rohkem vahetusaega – käsipagasikohvrit ära andes tuleb lisaks täiendavale turvakontrollile oodata eelnevalt ära ka pagasi lindile saabumine.

NB! Kõik Ryanairi tasud on ühe lennu kohta. Mitut lendu järjest tehes tuleb summad korrutada lendude arvuga.
Väljaspool eurotsooni võivad hinnad olla kohalikus valuutas ja kõrgemad (Suurbritanniast lendu alustades kehtivad samad numbrid naeltega makstes ehk vahetuskurssi arvestades on kõik 12% kallim).

Rohkem infot leiad Ryanairi kodulehelt.

Kommentaarid: