"Shop ‘til you drop" ehk Ameerikasse shoppama!

18.07.2013
Svea Lillepalu

Ameerikasse reisides on pea kõikidel reisikavas vähemalt paar päeva planeeritud ka poodlemisele. Üldjuhul külastatakse erinevaid outlet’te ehk tehasepoode, kus hinnad on kümneid ja kümneid protsente madalamad, kui mõnes tavalises kaubanduskeskuses või tänavapoes. USA Kaubandusministeeriumi (US Department of Commerce) uurimuse kohaselt märgib pea 87% rahvusvahelistest turistidest üheks peamiseks reisimotiiviks just shoppamise. Alt leiad valiku ostuparadiisidest meie klientide kõige tihemini külastatavate osariikidest – Florida, New York, California, Nevada, Colorado ja Texas .

Florida

Aventura Mall
Aventura Mall asub mugavalt Miami ja Ft. Lauderdale’i vahel. See on hea peatuspaik näiteks nendele, kes Miamist lennuki pealt Ft. Lauderdale’i kruiisisadamasse suunduvad. Kokku on keskuses 300 erinevat poodi ja 28 toitlustuskohta. Mitmesaja poe hulgast leiab enda lemmiku küll igaüks, sest esindatud on pea kõik brändid, mis vähegi pähe tulevad.
Vaata asukohta kaardilt

Dolphin Mall
Dolphin Mall asub Miami lennujaamast umbes 8 km lääne pool. 240 erineva poe kõrval ei jää puudu ka erinevatest toidukohtadest. Ja kui shoppamine Sind veel ära ei väsita, siis sea sammud ühte keskuses asuvast kahest kinost. Ühes neis, muide, saab filmi vaadata ja samal ajal maitsvat restoranimenüüd nautida. Küll, aga tuleb arvestada, et sellesse kinosaali alla 21-aastaseid sisse ei lasta.
Vaata asukohta kaardilt

Sawgrass Mills
Ft. Lauderdale’i lähistel olles, on lausa kohustuslik külastada Sawgrass Mills nimelist kaubanduskeskust. Pea 350 erineva poe hulgas on ka mõningaid selliseid, mida teistest lähedalasuvatest keskustest juba naljalt ei leia – Burberry Factory Outlet, Salcatore Ferragamo Company Store, Tory Burch ja David Yurman. Sawgrassist ei puudu muidugi ka toitlustus- ja meelelahutusasutused.
Vaata asukohta kaardilt

Miromar Outlets
Miami Mehhiko lahe poolsel kaldal, Ft. Myersi lähistel, asub Miromar Outlets. Keskuse 140 erinevat poodi pakuvad kuni 70 protsendilisi soodushindu. Pole paha diil? Poodide valikus on muuhulgas tuntud ketid nagu Neiman Marcus, Bloomingdale’s ja Saks Fifth Avenue.
Vaata asukohta kaardilt

Orlando Premium Outlets
Orlando Premium Outlets nimelisi keskuseid leiab linnast tervelt kaks tükki – Orlando Premium Outlets International Drive ja Vineland Avenue. International Drive on kahest suurem, küll vaid 30 poe võrra. Samas Orlando kesklinnale lähemal asub teine, Vineland Avenue keskus. Premium Outlets ketti kuuluvaid outlet’te leiab ka paljudest teistest USA linnadest.
Vaata asukohta kaardilt

New York

Tanger Outlets Riverhead
Pooleteisetunnise autosõidu kaugusel New York Cityst ja 20 minuti kaugusel Southamptonist asub Tanger Outlets Riverhead. Tanger Outlets ketti kuuluvast keskusest leiab ligikaudu 130 erinevat poodi ning mitmeid toitlustusasutusi. Kogu keskuses levib ka tasuta WiFi.
Vaata asukohta kaardilt

Woodbury Common Premium Outlets
Kui nüüd päris korrektne olla, siis tegelikult asub Woodbury Common keskus omadega New Yersey osariigis. Kuid kuna  see jääb Suurest Õunast vaid tunnise autosõidu kaugusele, siis panime ta ka siia alla. Pea 220 erinevat poodi pakuvad midagi igale maitsele. Keskuses ringi liikumiseks saab kasutada trammi, millel on kokku 12 peatust.
Vaata asukohta kaardilt

Fashion Outlets of Niagara Falls
Kui Sinu sihiks on üks USA populaarsemaid looduslikke vaatamisväärsusi Niagara Falls, siis leiad ka sealt lähedalt ühe ostuparadiisi. Fashion Outlets of Niagara Falls koondab enda katuse alla 150 erinevat poodi, mis pakuvad kuni 75 protsendiseid soodustusi. Kuulsast kosest asub keskus vaid 8-minutilise autosõidu kaugusel.
Vaata asukohta kaardilt

California

Desert Hill Premium Outlets
Premium Outlets ketti kuuluv Desert Hill keskus asub Palm Springsist umbes 20-minutilise autosõidu kaugusel. Kaubameka 130 poe hulgas on ka sellised moemaailma tähelaevad nagu Gucci, Polo Ralph Laurent ja Versace.
Vaata asukohta kaardilt

Gilroy Premium Outlets
San Josest pooletunnise autosõidu kaugusele jääb järjekordne Premium Outlets keskuste ketti kuuluv Gilroy Premium Outlets. Keskusest leiab 145 erinevat poodi nii naistele, meestele kui ka lastele. Ära tasub mainida, et Gilroy outlet asub suhteliselt suure ala peal, seega poodide vahel jalutamist on küllaga.
Vaata asukohta kaardilt

Vacaville Premium Outlets
Tunnise autosõidu kaugusel San Fransiscost on 120 erinevat poodi hõlmav outlet nimega Vacaville Premium Outlets. See on hea peatuspaik neile, kelle üheks eesmärgiks on külastada USA veinipiirkonda Napa Valley’t.
Vaata asukohta kaardilt

Carlsbad Premium Outlets
San Diego külastajatel on võimalus sisse põigata ostuparadiisi nimega Carlsbad Premium Outlets. Keskusest kiviviske kaugusele jääb ka laste lemmik Legoland California. Carlsbadi keskusest leiab 90 erinevat poodi ning küllaga toidukohti.
Vaata asukohta kaardilt

Tanger Outlets Barstow
Teel Los Angelesest Las Vegasesse või vastupidi jääb teele koht nimega Barstow ning just sealt asubki Tanger Outlets keskus. Kokku asub ühe katuse all umbes 66 erinevat poodi. Kuid, kui Sinu reisikavas jääb aega ka Las Vegases põhjalikumalt ringi vaatamiseks, siis on soovitatav üks korralik osturetk teha just sealsetes outlet’tides.
Vaata asukohta kaardilt

Nevada

Las Vegas Premium Outlets North ja South
Las Vegases on kõik asjad suuremad ja säravamad ning see käib ka ostukeskuste kohta. Kummaltki poolt linnapiiri leiab nimelt ühe gigandi – linnast põhjapoolt Las Vegas Premium Outlets Northi ja lõunapool Las Vegas Premium Outlets Southi. Kummaski keskuses on umbes 150 erinevat poodi ning Vegas Stripilt saab mõlemasse mugavalt ka ühistranspordiga.
Vaata asukohta kaardilt

Fashion Show Mall
Fashion Show Mall ei ole küll outlet või vabrikupood, kuid väärib siiski märkimist. Kui Sul ei ole eriti aega või viitsimist transpordiga seigleda, siis Las Vegas Stripi põhjapoolses otsas asuv kaubanduskeskus on kindlasti külastamist väärt. Keskuse lähedusse jäävad sellised hotellid nagu Wynn, Encore, Treasure Island ja Palazzo.
Vaata asukohta kaardilt

Colorado

Outlets at Castle Rock
Denverist umbes pooletunnise autosõidu kaugusel asub ostuparadiis nimega Outlets at Castle Rock.  Keskus jääb mugavalt tee peale nendel, kellel suund Colorado Springsi poole, mis on üheks väravaks Kaljumäestikku. Colorado osariigi suurimas outlet’is on üle 100 erineva poe.
Vaata asukohta kaardilt

Colorado Mills
Kui aega vähe ja Denverist väga palju kaugemale ei jõua, siis linna piirile jääb keskus nimega Colorado Mills, mis kuulub The Mills ketti. Üle 200 poe hulgast leiab midagi nii naistele, meestele kui ka lastele. Kui shoppamisest küll saab, võib maha potsatada mõnes keskuse kuueteistkümnest kinosaalist.
Vaata asukohta kaardilt

Outlets at Silverthorne
Outlets at Silverthorne on jaotatud kolmeks üksteise kõrval seisvaks külaks, millest üks on pühendatud vaid restoranidele. Denverist jääb keskus umbes tunnise autosõidu kaugusele. Poole lähemal on outlet neile, keda ootab ees suusapuhkus näiteks Vaili või Breckenridge’i suusakuurordis. Kokku leiab keskusest umbes 50 poodi.
Vaata asukohta kaardilt

Texas

Grand Prairie Premium Outlets
Dallasest umbes pooletunnise autosõidu kaugusel asub Grand Prairie Premium Outlets. Umbes sama kaugele jääb ka Dallas/Fort Worth rahvusvaheline lennujaam. Kokku on keskuses 110 erinevat poodi.
Vaata asukohta kaardilt

Round Rock Premium Outlets
Kellel reisisihiks Austin, siis linnapiirist umbes 20-minutilise autosõidu kaugusele jääb keskus nimega Round Rock Premium Outlets. Lisaks 125 erinevale poele on keskuses ka mitmeid söögikohtasid ning väsinud saavad jalga puhata kinos.
Vaata asukohta kaardilt

Katy Mills
Houstoni kesklinnast umbes 25-minutilise autosõidu kaugusel asub ostukeskus nimega Katy Mills. Üle 175 erineva poe hulgast leiab nii disainer kui ka kiirmoe brände. Muidugi ei puudu keskusest ka toitlustuskohad ning lisaks saab taaskord jalgu puhata ka kinosaalis.
Vaata asukohta kaardilt 

Tegelikult leiab Ameerika Ühendriikide 50 osariigist erinevaid outlet’te küll ja veel, aga me kardame, et kõik vist siia ei mahu – enne saab internet täis. Kui Sinul on varrukas veel mõni ostuparadiis, mis meie nimistusse ei jõudnud, siis anna aga all kommentaarides teada.

__________________
Fotod: mainitud keskused

Kommentaarid: