Sibelius Finland Experience – uhiuus elamus Helsingi kesklinnas

22.05.2014
Eliine Rannajoe

Sumedatel suvepäevadel, 17. juunist kuni 8. augustini, paitavad Helsingi Muusikamajas kuulajate kõrvu kuulsa helilooja Sibeliuse parimad palad. Sibelius Finland Experience on uudne kogemus, mis loob elava kujutluspildi Soomest ja soomlastest.

Sibelius Finland ExperienceKui Helsingi on juba sama tuttav kui kodulinn või soovid kogeda midagi sootuks uut ja huvitavat, tasub seada sammud Helsingi Muusikamajja. Sibelius Finland Experience algab iga päev kell 12.00 ning kestab umbes 45 minutit. Selle aja jooksul kõlavad kolm tuntud Sibeliuse teost – sümfooniline poeem „Finlandia“, orkestripala „Kurb valss“ ning süit „Karelia“ – seda kõik kahe pianisti esitluses. Meeliköitva tausta loovad Soome loodupiltide kollaaž ning tuntud graafilise disaineri Erik Bruuni looming.

Helsingi Muusikamaja (Musiikkitalo) asub kesklinnas, aadressil Mannerheimintie 13A. Lähedal asuvad ka Kiasma Kaasaegse Kunsti Muuseum, Parlamendihoone, Helsingi Raudteejaam ning hulgaliselt kaupluseid ja toitlustuskohti. Pole muret, et terveks päevaks tegevust ei jätku :) Enne külastust leiad aga kõige värskema info ürituse ja piletite soetamise kohta Muusikamaja kodulehelt.

Kui soovid saada aimu, millist elamust oodata, piilu kindlasti seda videot.

Kommentaarid: