Singapur kaotas kõik Covid-19 reisipiirangud

21.02.2023
Estravel

Peaaegu kolm aastat pärast esimeste reisipiirangute kehtestamist ühineb Singapur nende riikidega, mis on reisimiseks kõigile avatud.

Alates 13. veebruarist 2023 on piiril taastatud endine olukord, ei ole tarvis läbida täiendavat tervisekontrolli ega esitada tõendit vaktsineerimise või negatiivse PCR-testitulemuse kohta. Samuti ei ole vaja osta Covid-kattega reisikindlustust ega kanda ühistranspordis maski.

Sellega taastab Singapur oma 2020. aasta eelsed sisenemisjuhised, kui COVID oli vaid hüpoteetiline düstoopiline tulevik, mida enamik ei osanud ette näha. 13. veebruarist on seega Singapuri reisivad turistid vabastatud kõigist tervisega seotud formaalsustest sh vaktsineerimise staatusest olenemata kodakondsusest ja saabumisriigist.

Tervishoiuminister Ong Ye Kung’i sõnul lõpetab Singapur ka kontaktide jälgimise rakenduste kasutamise. Samuti kinnitas ta, et ametivõimud kustutavad COVIDiga seotud “isikut tuvastavad andmed”.

Kogu vajalik info Singapuri reisitingimuste kohta on leitav ica.gov.sg lehel.

Singapur on üks trendikamaid sihtkohti Kagu-Aasias koos Tai, Indoneesia ja Malaisiaga. Singapur on tuntud oma arhitektuuriliste saavutuste poolest: nüüdseks ikooniline Marina Bay Sandsi hotell ja teised futuristlikud pilvelõhkujad, lopsakad aiad ja muud vaatamisväärsused kutsuvad külastama. Vaatamata kõrgemale elukallidusele võrreldes piirkonna teiste riikidega, on Singapur populaarne reisisihtkoht ka eestlaste seas.

 

Kommentaarid: