Soome reisikorraldajate müük kasvas üle kahe korra

06.07.2011

Eesti suurimas reisibüroos Estravel kasvas tänavu esimese kuue kuuga Soome reisikorraldajate reisipakettide müük üle kahe korra. Kui eelmise aasta esimese kuue kuuga ostis Soome reisifirma korraldatud puhkusereisi Estravelist ligikaudu 660 inimest, siis tänavu samal ajal küündis arv 1330 inimeseni.

Müügikasvu annavad Estraveli kinnitusel kaks suurimat Soome reisikorraldajat – Aurinkomatkat ja Finnmatkat. Kui viimase müük Estravelis on läinud aasta esimese kuue kuuga võrreldes tõusnud ligi 80%, siis Aurinkomatkate müügitulemus on kerkinud koguni 170%.

Estraveli tootjasuhete juhi Annekreet Heinloo hinnangul on Soome reisikorraldajate populaarsuse tõusul vähemalt kaks selget põhjust. “Esiteks ostetakse Estravelist järjest enam Helsingist algavaid viimase hetke reise, mida nii Aurinkomatkat kui Finnmatkat pakuvad väga soodsa hinnaga. Sageli on viimase hetke pakkumisi võimalik osta isegi nädal-paar enne reisi väljumist ning seega pole alati vaja ülikiirelt reageerida. Rahulikult jõuab mõelda ka selle peale, kuidas võimalikult mugavalt ja soodsalt Helsingist algavale reisile jõuda,” selgitas Heinloo.

Teine oluline põhjus, miks paljud Estraveli kliendid just Soome reisikorraldajate reise eelistavad, on tema sõnul laiem sihtkohavalik, mis annab Eesti reisikorraldajate ees eelise. “Kuigi riikide lõikes valik Eesti reisikorraldajatest palju ei erine, pakuvad soomlased rohkem erinevaid kuurorte ning valida on suurema hulga väljumiste vahel, sest reisiperiood on sageli pikem,” märkis Heinloo.

Kõige populaarsemad sihtkohad, kuhu eestlased Soome reisikorraldajate kaudu reisivad, on Estraveli müüginumbrite järgi Euroopa riikide seast Kreeka (eriti saared), Portugal ja Itaalia, kaugsihtkohtadest aga Tai, Roheneemesaared, Mehhiko ja Dominikaani Vabariik.

Samas kinnitab Heinloo, et Soome reisifirmade müügikasv ei tulene olemasolevate Eesti reisikorraldajate arvelt. “Pigem on viimasel ajal Eesti turismiturult kadunud ettevõtete kliendid jagunenud ühtlaselt nii Soome kui Eesti reisikorraldajate vahel ja kasv on saanud osaks ka enamiku Eesti reisikorraldajate müügile,” märkis Heinloo.

Nii Soome suurim reisikorraldaja Aurinkomatkat kui ka suuremate sekka kuuluv Finnmatkat on tuntud laia sihtkohavaliku ja väga heal tasemel teeninduse ning hotellivaliku poolest. Kui Aurinkomatkate reise on Eestis võimalik osta enamikust suurematest reisibüroodest, siis Finnmatkate müügiõigus on Eestis ainult Estravelil.

1998. aastal asutatud Estravel on nii Eesti kui Baltimaade suurim reisibüroo, mis annab Eestis tööd kokku 175 inimesele. Estraveli põhiomanik on Soome üks suurimaid reisibüroosid Suomen Matkatoimisto Oy (SMT), mis omakorda kuulub 100-protsendiliselt lennufirmale Finnair.

Lisainfo:
Annekreet Heinloo
Tootjasuhete juht
annekreet@estravel.ee
Tel 6266382