Superhinnaga Ameerikasse seiklema

21.10.2008
Estravel

Hullupööra sai pingutatud, aga ligi 6000 inimest tegimegi õnnelikuks – nad said endale Estravelist Eesti reisiajaloo suurima sooduskampaania käigus superhinnaga lennupiletid USAsse ja Kariibi mere saartele. Reisikonsultandid töötasid kohati ööpäevaringselt, ja enamik soovijatest sai oma kätte.

Innukalt müüsid sama asja ka need reisibürood, kes tegid katset Estravel sopaga katta ja väitsid, et eestlastele odava hinna müümine on sügavalt taunitav. Väärikas presski haistis skandaali- ja lehemüügieduhõngu ning vorpis artikleid sellest, kuidas vaestelt lennufirmadelt on kasum röövitud, ning kuidas kergeusklikke reisijaid ähvardab lennul tohutu kohvrimaks.
Tegelikult kasutas Estravel vaid avalikke, kõigile teistele reisibüroodele kättesaadavaid hindu, ning väljastas soodushinnaga piletid igati korrektselt ja seaduslikult. Ei kasutatud ära kellegi näpuviga hindade sisestamisel, vaid valideeriti AA asemel British Airwaysile (mis on täiesti lubatav), kes polnud pidanud vajalikuks kütuselisamakse kehtestada ega sõlmida vastavat lepingut American Airlines’iga.
Mis nüüd siis edasi? Edasi tuleb pileti ostnutel kiirelt hankida USA viisa. Sest viisasoovijaid on palju ning isegi kui tuleb viisavabadus, pole sul võibolla biomeetrilist passi. Igal juhul jääb elektrooniline USAsse sisenemise kõlblikkus kontroll alles ja lennukisse lastakse ikka ainult need, kel USA riiklik nõusolek selleks olemas.
Kõik USA viisaomanikest reisijad saavad oma piletiga kenasti lennukile ja mingit lisaraha neil ka pagasi eest tasuda ei tule, (va lubatud limiite ületav pagas, mis on loomulikult maksustatud). Lubatud pagasilimiit BA/AA lendudel Põhja-Ameerikasse on iga reisija kohta 2 kohvrit, kumbki max 23 kg.
Esimesed pileti ostnutest on juba reisilt tagasi ning jagavad kasulikke kogemusi ## http://www.trip.ee/node/43994#new ##. Näiteks keegi Juustukook kirjutab: „Minnes tuli pagas võtta välja Stockholmis ja kätte sai NYC’is. Londonis maandudes tuli AA leti taga uuesti ära käia ja pilet ette näidata, aga see on tavaline USA reisidel. Igas linnas olin 3 päeva. Kaasas üks kohver ja üks käsipagas. Mingeid pagasi lisatasusid maksma ei pidanud, kui õigesti mäletan, siis check-in automaat ütles lausa, et saan kuni kaks ühikut pagasit anda tasuta. Kohalikud maksid aga esimese kohvri eest $15 ja teise eest vist $25. Üldiselt võib end tunda täisväärtusliku kliendina…“
Aga anna meile teada ja kohe siinsamas, kuidas siis Sinul reisil läks ja millised on muljed!

Kommentaarid: