Suurima reisijate arvuga märts Tallinna lennujaamas

12.04.2024
Estravel

Märtsis teenindati Tallinna lennujaamas üle 245 000 reisija, mida on 5,3% rohkem võrreldes eelmise aasta märtsiga ja tegemist on kõigi aegade parima märtsikuu tulemusega.

Reisijate arvu kasvu soodustas regulaarlendudel müügis olnud istekohtade lisandumine 8,8% võrra.

Märtsis toimusid regulaarlennud 34 sihtkohta, kõige enam lennati tavapäraselt Helsingisse, Frankfurti ja Riiga. Võrreldes aastatagusega lisandus kõige rohkem lennuvõimalusi Istanbuli, aga ka Tamperesse, Tenerifele ja Frankfurti. Märtsis avati kaks uut lennuliini: Eurowings alustas lende Prahasse ja airBaltic taastas hooajalise ühenduse Vahemere rannikule Nice’i. Suurimateks vedajateks olid airBaltic 27% ja Ryanair 14% osakaaluga reisijatest.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme  Eero Pärgmäe sõnul on esimese kolme kuu reisijate arvud väga head. „Kõrge inflatsioon taustal on meil hea meel näha, et jätkuvalt leitakse võimalusi reisimiseks. Uus sihtkoht Praha meelitab kindlasti lisaks headele hindadele kohapeal ka rikkaliku kultuuri ja meelelahutusega. Nõudlus Praha otseliini vastu on läbi aastate Tallinnast olnud üks suurimaid ning seni on sinna lennatud erinevate sõlmjaamade kaudu. Nüüd saab vaid 2 tunni ja 10 minutise lennuga sinna otse lennata,“ rõõmustas Pärgmäe.

Regionaalseid lennujaamasid läbis märtsis kokku 5060 reisijat, sh Kuressaare lennujaama 3467 ja Kärdla lennujaama 1050 reisijat.

Allikas: Tallinna Lennujaam

 

Kommentaarid: