Tagasiside hiljutisest Rootsi suusareisist

18.02.2021
Estravel

Krista E Tallinnast käis perega Rootsis Åre suusakeskuses suusatamas ning jäi puhkusega väga rahule:

“Rootsi on riik, mis on oma leebete ja pea olematute koroonapiirangutega olnud vastuvoolu ujuja. Kuni veebruari alguseni sai siia ka ilma koroonatestita reisida, aga üldsuse surve tõttu viidi sisse koroonatesti esitamise nõue, mis ei tohi olla vanem kui 48 h ja selleks sobib ka antigeen-kiirtest. Testist on vabastatud alla 18-aastased reisijad, mis teeb perele kena kokkuhoiu.

Reisisime oma autoga parvlaevaga Paldiskist Kapellskäri. Rootsis võttis meid piiril vastu politseipatrull, kes ei kandnud maski. Kontrolliti dokumente ja sertifikaate negatiivse testi kohta. Kontroll läbitud, asusime 7 h autosõidu kaugusel oleva Are suusakuurorti poole teele. Teel tegime söögi- ja poepeatuse. Meile harjumatult ei kanna maske ükski teenindaja ja vaid mõni üksik poekülastaja oli maskis. Ametlikult soovitatakse maske kanda vaid tipptunnil ühistranspordis viibides. Soovitav distantsi pidamise vahemaa on 1,5 m meie 2 m asemel.

Aresse jõudes saime oma rendikorteri võtmed vastavast boksist, mille kood meile eelnevalt telefonile saadeti. Suusad ja liftikaardid saab samuti õuest, elektrooniline süsteem annab teada, millises boksis need on (varustus oli meil ette tellitud). Liftide juures tunglemist pole, kõik on hajutatud erinevatesse koridoridesse, hanereas. Laste suusakooli tunnid toimuvad tavapäraselt. Liftis nägu katma ei pea, samuti ei piirata liftis olevate inimeste arvu.
Kuna ametlik koolivaheaeg on järgmine nädal, on rahvast küll piisavalt, aga tunglemist ei ole.  Mäel oli täna näiteks kuulda ka soome keelt (nende keskused on kinni), läti keelt ja muidugi eesti keelt.

Kuna Alpide keskused muudkui lükkavad oma avamisi edasi ning enamus kohtades on meile ka karantiininõue, siis on Rootsi suusakeskused mõnus alternatiiv, kus saab meelde tuletada, milline oli normaalne elu veel aasta tagasi.”

Vaata Rootsi suusareisi näidispakkumisi siit.

Vaata laevade sõidugraafikuid Rootsi suunal veebilehelt laevapiletid.ee.

Kommentaarid: