Tahad kruiisile… Aga kuhu?

12.07.2013
Katrin Samlik

Kruiisireisiga seostub meile enamasti Kariibi meri, piltilusad rannad ja kapten Stubing seriaalist “The Love Boat”. Tõele au andes ongi Kariibid üks populaarsemaid kruiisipiirkondi, ja seda tänu aastaringsele hooajale ja mõnusalt soojale kliimale. Boonuseks on imekaunid saared, millest igaüks on eelmisest erinev.

Lisaks Kariibidele on maailmas palju teisigi piirkondi, mida just kruiisireisil avastada tasuks.

Aasia, Austraalia ja Okeaania

CelebrityAUSAasia on kruiisimaailma uus tõusev täht. Sealsed marsruudid muutuvad aina mitmekesisemaks ning ka seilavate laevade arv muudkui kasvab. Kui Sind on alati paelunud Aasia kultuur ja salapära, siis paki aga kohver ning võtta ette kruiisireis, mis viib Sind parimatesse paikadesse. On siis selleks Vanuatu, Tahiti, Bora Bora või tuttavlikumad Vietnam, Tai ja Malaisia.

Hooaeg kestab vaat et aastaringselt ning positiivne on ka see, et kruiise leidub igas pikkuses – võid laeval veeta vaid kaks ööd või üle kahe nädala . Vastavalt kruiisi pikkusele muutub muidugi ka selle hind.

Alaska

Kui looduse võimas ilu on see, millest unistad ööl ja päeval, siis on Alaska Sinu jaoks justkui loodud. Päevitamine ja ujumine ei ole selle kruiisi teema, küll aga puutumatu loodus, hiiglaslikud mäed ja helikopterilennud liustike kohal. Kui veab, võid taevas märgata ka virmalisi.

Alaska kruiisid on üldiselt nädalased, liikudes lõunast põhja poole või vastupidi. Hooaeg on maist septembrini.

Antarktika

Antarktika, kruiis

Antarktika kruiis

Tahad olla esimene oma sõprade hulgas, kes saab öelda, et on käinud Antarktikas? Et saada selle elitaarse klubi liikmeks, kes kunagi Antarktikas jala maha on pannud, on lihtsaim võimalus võtta ette kruiisireis väljumisega Lõuna-Ameerikast. Aga ole hoiatatud – sealne ilm on külm ja muutlik! Seega on marsruudimuutused sagedased ning mõningane lainetus käib ka asja juurde. Aga üks karastunud merekaru ei pelga laineid, vaid vaimustub pingviinidest ning erutub faktist, et tema ees laiub maailma suurima pindalaga kõrb (jah, Sa lugesid õigesti, kõrb võib olla ka külmas kliimas – polaarkõrb).

Antarktika kruiisile tasub minna novembrist veebruarini.

Galapagose saared

Loodusearmastajatel on tõsine oht oma süda Galapagose saartele jätte! Ecuadori rannikust 925 kilomeetri kaugusel asuv saarestik on ideaalne sihtkoht neile, kes huvituvad linnuvaatlusest, loodusfotodest ning floorast ja faunast, mida mujalt ei leia.

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Kui Sa soovid näha võimalikult palju aga Sul ei ole üleliia aega, siis on kruiis suurepärane viis Hawaii saarte avastamiseks. Niiviisi hoiad kokku siselendude pealt, kuid tunnetad siiski erinevate saarte elurütmi. Sul on kaks võimalust – kas alustada kruiisi Ameerikast ning seilata paar päeva üle mere või lennata Hawaiile kohale ning alustada sealtsamast.

Hawaii kruiisile saab minna aastaringselt.

Kariibid

Valge liiva ja türkiissinise veega imeilusad rannad, kerge reggae rütm ja külm õlu on need, mis teevad Kariibidest Kariibid. Kõikide päikesejänkude kohustuslik sihtkoht, kus kapsuni ja käpikutega pole mitte midagi teha. Paki parem piisavalt ujukaid, päikesekreem ja snorgeldamise varustus ning igal hommikul tervitab Sind uus ja imeline saareriik.

Kariibide plussiks on ka fakt, et mitmed kruiisifirmad on sinna soetanud päris oma privaatsaared. Enamasti on need küll rohkem poolsaare moodi saared, aga tegevust jagub seal kindlasti kõigile. All on vaid mõned näited meie lemmiksaartest:

    • Disney Cruise Line – Castaway Cay (Bahama). Siin ei hakka igav ühelgi lapsel. Maale astudes tervitavad Sind erinevad Disney tegelased. Päeva saad veeta nautides erinevaid atraktsioone nii vees kui maal ning enne laeva minekut saab ka kõhu täis süüa. Suuremad tegelased võivad veemõnusid nautida skuutri seljas või langevarjuga paadi taga hõljudes.
    • Royal Caribbean International – Labadee (Haiti). Labadee on ideaalne rannaparadiis – mitu väikest lahesoppi, varju pakkuvad palmid ning kristallselge vesi. Kui mõlemat külge on piisavalt päevitatud, siis võta ette veeliumäed, proovi maailma pikimat vee kohal olevat zip line`i, treeni käelihaseid kajakiga sõites või naudi vaateid ameerika raudteelt.
Labadee, Haiti

Labadee, Haiti

  • Holland America Line – Half Moon Cay (Bahama). See on koht, kus asub romantika pesa. Jalutuskäik üle kolme kilomeetrise ranna puuderpehmel liival, personaalne rannamajake mõnusaks lõõgastuseks, massaaž palmivilus – kas jätkame? Ja kui sellest veel väheks jääb, siis Half Moon Cays on ka kabel – ideaalne laulatuseks kaugel maal.

Ka Kariibide plussiks on suur valik erineva pikkuse ja marsruudiga kruiise. Aga pane tähele, et mida uuem ja suurem on laev, seda kallim on hind. Maailma suurimate laevadega, näiteks Allure of the Seas, toimuvad kruiisid on tunduvalt kallimad.

Vahemeri

Euroopa – Itaalia katedraalid ja skulptuurid, Kreeka templid, Prantsusmaa lossid ja Hispaania härjavõitluse areenid. Suurlinnad, millest üks on uhkem kui teine ning nende kõrval väikesed ja romantilised saarekesed.  Vahemeri on hea sihtkoht neile, kes lainetust pelgavad, sest lühikesed vahemaad ja lahesopid hoiavad merehaiguse eemal. Lisaks on lennupiletid Lõuna-Euroopasse reeglina soodsamad, kui üle-Atlandi lennud. Lastega reisimisel mugav variant!

Vahemere hooaeg on reeglina maist novembrini, kuid on ka kruiisifirmasid, kes talvel Vahemeres seilavad. Sooja kliima otsijad peaksid siiski suveperioodiga arvestama.

Lisaks ülaltoodule tehakse veel mitmetes piirkondades põnevaid kruiise, nt Lõuna-Ameerika, Gröönimaa, Lähis-Ida jne. Kõik Sinu kruiisiteemalised küsimused on oodatud meie päris enda Julie`dele aadressil estravel@estravel.ee. Hetke parimad kruiisid leiad ka siit

Kommentaarid: