Tahaks proovida Segway polot

03.05.2011
Helena Parmask

Mõni aeg tagasi ühe Pariisi lähedal asuva hotelliga asju ajades sattusin sellise põneva asja otsa nagu Segway polo.

Segway on see lahe kaherattaline „kosmosesõiduk“, mis töötab elektriga ning hakkab liikuma selle peale, kui sa oma keha kergelt ette kallutad. Just tasakaaluga balansseerimine ongi see raske osa, mis esmakordselt proovijatele kõige ülejõukäivam tundub. Tegelikult on see aga väga lahe! Pidasin kunagi pikalt plaani, et niisugune liikumisvahend võiks auto asemel tööl käimiseks olla. :)

Polo jällegi on üks väga omanäoline pallimäng, võiks öelda, et segu ratsutamisest, hokist ja kroketist. Polos ratsutavad mängijad hobuste seljas ja püüavad käes oleva meetripikkuse puitvasaraga lüüa palli vastaste väravasse. Mäng kestab 8 x 7,5 minutit ja meeskonnas on neli ratsanikku. Väljaku mõlemas otsas asub seitsme meetri laiune põikpuuta värav.

Sama põhimõttega käib ka Segway polo, ainult et hobuseid asendavad moodsad Segwayd…  Kuuldavasti kogub spordiala üha enam populaarsust. Esimesed meistrivõistlused toimusid 2006. aastal Silicon Valleys, viimased 2010. aastal Barbadosel, osalesid 5 riigi meeskonnad.

Segway polot saab harrastada Pariisi lähedal Chantilly linnakeses asuvas poloklubis, kus korraldatakse üritusturniire suurfirmadele, kes käivad lähedal asuvas hotellis koosolekuid ja konverentse pidamas. Pärast pingelist tööpäeva on mõnus oma meeskond võistkondadeks jagada ning üks tõeliselt humoorikas (loe: käpardlik) Segway polo turniir maha pidada. Suurele osale inimestele peaks elektrisõiduki variant olema tunduvalt lihtsam, kui hobuse seljas väikest palli taga ajada. Poolepäevase ürituse käigus õpivad osalejad selgeks nii polo põhitõed kui Segwaydega sõitmise.

Igal juhul, tahaks proovida küll!

Kommentaarid: