Tallinna lennujaamas algas julgestuskontrolli seadmete välja vahetamine

16.01.2024
Estravel

16. jaanuaril algas Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli seadmete vahetamine uute ja tõhusamate masinate vastu.

Aprilli alguseni kestvad tööd võivad julgestuskontrollis kaasa tuua tavapärasest pikemaid järjekordi, mistõttu palutakse reisijatel tulla lennujaama kaks tundi enne väljalendu.

Lennujaama julgestusosakonna juhi Tarvi Pihlakase sõnul jaotuvad renoveerimistööd kahte etappi: „Esimesena vahetatakse välja kaks julgestuskontrolli seadet viiest ning veebruari keskpaigani teenindatakse reisijaid kolme allesjääva julgestusseadme abil. Alates 19. veebruarist alustavad kaks uue põlvkonna seadet tööd, kuid siis sulgeme kolm vanemat julgestuskontrolli seadet, et needki välja vahetada. Eeldatav seadmete väljavahetamine lõppeb aprillis, mil saame tööd alustada viie uue seadmega.“

Lennujaama julgestustöötajad täidavad kohusetundlikult lennundusjulgestuse protseduure, pidades silmas kõiki rahvusvahelisi standardeid ja nõudeid. Tarvi Pihlakas nendib, et renoveerimistööde käigus võib tekkida pikemaid julgestuskontrolli järjekordi: „Tipptundidel ja eriti varahommikustel aegadel, mil reisile on suundumas korraga mitme lennu reisijad, võib juhtuda, et tuleb kauem oodata. Lennujaama sujuvamaks läbimiseks ning lennust maha jäämise vältimiseks soovitame tulla lennujaama kindlasti 2 tundi enne väljalendu,“ rõhutas Pihlakas ning lisas, et lennujaamas erinevate seadmete vahetamine on keeruline, sest reisijate teenindamine ei tohi katkeda ning teeninduse kvaliteet langeda.

Tööde eesmärk on muuta julgestuskontrolli läbimine tulevikus senisest veelgi mugavamaks ja kiiremaks, kuid selle saavutamiseks tuleb mõnda aega keerulisemates oludes hakkama saada. Pihlakase sõnul tehakse töid nii kiiresti, kui võimalik, et taastada lennujaama tavapärane toimimine enne suvist reisimise tipphooaega: “Täname kõiki reisijaid juba ette mõistva suhtumise ja kannatlikkuse eest,” lisab Pihlakas.

Ehitusperioodil ei ole võimalik osta ega kasutada lennujaamas fast track ehk julgestuskontrolli ekspressliini teenust. Teenuse kasutamise peatamine on seotud sujuvama reisijatevoo tagamisega ning seetõttu on eriti oluline saabuda lennujaama aegsasti ehk kaks tundi enne väljalendu.

Allikas: Tallinna Lennujaam

Taustafoto: Marek Metslaid

 

Kommentaarid: