TOP 5 reisikogemust – Kristi Kuke meenutused ja pildid

09.09.2020
Estraveli tootjasuhete juht Kristi Kukk

Estraveli tootjasuhete juht Kristi Kukk jagab oma TOP 5 reisikogemust. Loe reisimälestustest lähemalt ja vaata pilte.

Kristi: “Reisivaesel ajal pakub rõõmu ka oma reisimälestustes kolamine. Nii mõnigi pilt taaselustab emotsioonid, mida sai kogetud ja võibolla teenimatult unustatud. Pean nentima, et tasub olla tänulik selle eest, et on olnud võimalust reisida, et on jätkunud samade huvidega reisikaaslasi. Olles teinud juba üsna mitu tiiru ümber päikese, jagub rohkelt muljed, millest otsustasin seekord teha raamidesse mahtuva “saarte eri”, järjekord ei ole oluline.”

TOP 5
1. Ahvenamaa
2. Galapagos
3. Jaapan
4. Singapur
5. Penang

Ahvenamaa (2020)
Pole vist palju selliseid kohti, kus tekib tunne, et aeg liigub omasoodu või, et nagu kõõluks maailma serval. Ahvenamaal olen käinud kaks korda ja ise ka imestan, miks nii vähe, arvestades kui lähedal see pärl meile asub. Kiire pilgu saab ka päevase reisiga aga soovitan sinna ikka paariks päevaks minna. Saab Mariehamnis aega veeta, seigelda autoga kaugemale ja praamidega erinevate saarte vahel, külastada vanu losse ja kindlusi, veeta aega mõnes mereäärses majakeses jne.

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa

Ahvenamaa


Galápagos (2018)

Ma poleks kunagi arvanud, et ma ühe reisi jooksul nii palju lindudest pilte teen. Galápagose loodus on väga mitmekülgne. Saared on oma näo ja teoga, seepärast oli just põnev see, et sai reisi jooksul mitmeid saari külastada. Galápagose meelelahutuseks ongi loodus, nii mõneski ärkab ilmselt uinuv loodusteadlane. Sinna ei tasu minna rannapuhkuse ootuses. Tegemist on looduspargiga, kus on kehtestatud piirangud, mida külastaja võib ja ei või teha, näiteks ei tohiks loomadele lähemale kui 5 meetrit minna, loomadele pole neid reegleid küll tutvustatud.

Loe Kristi Galápagos reisist lähemalt blogipostitusest SIIT.

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

Galapagos

 

Jaapan (2015)
Ütlemata huvitav maa, minu jaoks kontrastide maa. Miniatuurne versus kolossaalne, traditsiooniline versus modernne, askeetlik versus külluslik ja nii edasi. Jaapanit avastasime 2015. aastal ringreisina, saatjaks eesti giid, ilma kelleta ma poleks osanud kindlasti nii ülevaatlikku reisikava koostada ja aru poleks enamusest asjadest kindlasti saanud. Soovitan soojalt võimalusel minna Jaapanit avastama.

Häbelik Fuji mägi

Jaapan

Kasuga šinto kivilaternad

Klassikaline jaapani aed

Kuldne tempel

Minu pere Jaapanis 2015 kevadel

Takeshita jalakäijate ostu ja chilli tänav Tokyos

Todaji tempel

Traditsiooniline jaapanipärane lõunasöögi karbike

 

Singapur
Singapur on meie pere lemmik värav Aasiasse. Oleme Aasias palju käinud ja tihti valime teel sinna läbisõiduks ja lühikeseks peatuseks Singapuri. Mõnus, suhteliselt kompaktne, linn, kus on koos palju erinevaid kultuure, mis tähendab omakorda rikkalikku toiduvalikut. Soovitan külastada Singapuri loomaaeda või botaanikaaeda ja Sentosa meelelahutuse saart, piiluda Rafflesi hotelli ning selle Long Bar´i ja maitsta Singapore Sling jooki, sõita Mandarin Bay Sands katuseterrassile ja imetleda vaadet ning palju muud.

Singapur

Singapur

Singapur

Singapur

Singapur

 

Penang (2014)
Üsna mitmendal Malaisia reisil valisime rannapuhkuse jaoks Langkawi või Penangi vahel ja otsustasime viimase kasuks just eelmisel korral osaks saanud toiduelamuse tõttu. Kahe Penangi reisi vahel oli küll rohkem kui kümme aastat aga me ei pidanud pettuma. Penang on üks paljudest Malaisia saartest, kuhu turistid meelsasti sõidavad. Penangi omapära on see, et see on maismaaga sillaga ühendatud. Taas, perega reisijale on kõik valikud olemas, saab randa, saab head sööki, saab vaatamisväärsustega tutvuda, on see siis tempel või kindlus või hoopis liblikapark.

Penang

Penang

Penang

Penang

Penang

Penang

Ka selliseks üllatuseks pagasilindil peab valmis olema

Meie lemmik Lone Pine Hotel Penang

Minu reisikaaslased Penangil 2014

Tänavarestoran

 

Sel korral jäid Top 5-st välja üsna mitu saart, nii kodumaine Kihnu kui kauge Boholiga aga ainult sellepärast, et sõbrad kolleegid neid oma reisimuljetes juba kajastasid ning seoses eesmärgiga muuta kogupilti värvikamaks. Unistustes on külastada ka Mauritiust, Maldiive, Seišelle, Uus-Meremaad ja palju rohkemgi veel.

Kui reisipilte vaadates tekkis reisisoov, siis kirjuta meile estravel@estravel.ee või helista 6266 266 ja paneme paika Sinu unistuste reisi.

Kommentaarid: