TOP 5 reisikogemust – Pille Paisuotsa meenutused ja pildid

24.09.2020
Estraveli Lääne-Eesti piirkonna müügijuht Pille Paisuots

Estraveli Lääne-Eesti piirkonna müügijuht Pille Paisuots jagab oma TOP 5 reisikogemust. Loe lähemalt ja vaata reisipilte.

Pille: “Ma naudin reisimise juures kõige enam vabadust ja seiklusi. Isiklikule puhkusereisile minnes on mul üldjoontes teada, mida ma soovin näha ja kogeda, aga täpne päevaplaan puudub. Mulle meeldib, kui ma saan reisil olles otsustada, kas liikuda edasi või jääda mõneks ajaks paigale. Reisimise suurim pluss minu jaoks on kogeda emotsioone, maitseid, kohata erinevaid inimesi ja saada palju mõnusaid mälestusi. Kindlasti on hästi oluline reisiseltskond, kellega koos kulgeda. Ma olen tänulik, kui mu reisil juhtub midagi ootamatut ja tavatut, sest see teeb reisi eriliseks ja meeldejäävaks.”

Hetkel on minu TOP 5 reisisihtkohta järgmised:

1) JAAPAN
2) USA
3) OMAAN
4) COSTA RICA
5) NAMIIBIA

JAAPAN
Ma läksin oma perega Jaapanisse 2018. a augustis päris suurte eelarvamustega ja ka pisukese hirmuga, et kas ja kuidas me saame hakkama hiragana ja katagana mõistmisega. Õnneks läks kõik hästi ja suuremaid sekeldusi ette ei tulnud. Jaapan üllatas mind oma puhtuse, täpsuse ja viisakusega, aga ka veidi veidrate ja meie jaoks harjumatute kommetega. Jätsime endale vabaduse ja ülitäpset reisikava paika ei pannud, mis oli väga õige otsus. Nimelt külastas Jaapanit koos meiega meeletu kuumalaine ja taifuun nr 13 , mistõttu sattusime hoopis teise piirkonda kui algselt olime mõelnud. Mulle väga meeldib jaapani köök – parim ramen lihtsas kitsukeses söögikohas, ülihõrk veiseliha, rääkimata sushist ja imemaitsvatest mereandidest. Ma ootan kannatamatult, millal saaks uuesti Jaapanit külastada.

Rongisõit on ajavõit! Shinkansenid kihutavad 320 km/h

Varahommikul Hachinohe kalaturul, kaubavalik on rikkalik, suhtlemisel tulid käed-jalad appi võtta.

Tokyo oma tavapärases kirevas rüüs, kirev linnatänav.

Püüan aru saada, kuidas järgmise rongini jõuda.

Vaade Tokyole restorani 634 Mushasi Sky Restaurant aknast 345 m kõrgusel.

 

Fuji mägi ja õhtuvalguses Tokyo.

Need mereannid!

 

USA
Väga hea ja lemmik sihtkoht! Mitmekesine ja vahelduv loodus koos suurlinnadega, palju rahvusparke. Päris mitmes osariigis on juba käidud, aga palju on veel avastada. Viimane USA külastus viis mind koos abikaasaga Colorado mägedesse ja Yellowstone´i Rahvusparki. Iga kell teeks selle reisi uuesti ja just kevadel, mil looduses on beebibuum ja turiste ei ole veel liiga palju. Muidugi tuleb end enne reisi ja reisi ajal kurssi viia kurssi teeoludega ja juhistega, sest mais on alles mõned mägiteed suletud. Matkaradadel kolades tuleb kindlasti kaasas kanda karu-spreyd!

Kullapalavikuaegne linnake Colorado mägedes.

Piknik Kaljumäestikus

Piknik matkarajal suvalise metsaonni trepil, siin karu ei kohanud :)

Teel Arches rahvusparki.

Arches rahvuspargis matkamas ja turnimas

Vaade Denverile ja Kaljumäestikule.

Yellowstone rahvuspargi suurimad kujundajad on kuumad väävliallikad.

Tüüpiline “aurav” maastik Yellowstone´is.

Karusid on Yellowstone´is palju. Me ei osanud arvata, et grislidega nii lähedalt päriselt kohtume.

Need Grand Teton’i mäed!

 

OMAAN
Pole kunagi unistanud, et tahaks väga Omaani minna. Paraku juhtus nii, et meie sõbrad sattusid Omaani elama ja kutsusid meid külla. Ei saanud keelduda, sest Omaan tundus nii kauge, nii teistmoodi ja samas väga huvitav. Vaatamist ja uudistamist Muscatis jagub. Soovitan külastada Muscati ooperiteatrit, sest hoone on omaette vaatamisväärsus ja veab, kui saad piletid mõnele etendusele. Kui planeerida Omaani külastus jaanuarisse, siis on võimalik väisata kohalikku festivali. Looduse poolelt on võimalik minna matkama Jebel Shams mägedesse ja sõita ööbima kõrbesse.

Festivalimelu Muscatis.

Mehed lükati merele Muscatis merele.

Igal õhtul kogunes naabrimeeste seltskond päevasündmusi arutama.

Matk Jebel Shamsis.

Täiskuuöö kõrbes lõkke ääres.

Tare-tareke kõrbes liivadüünide vahel.

Muscati linnamelu.

Täiskuu valgustamas Muscati rannapromenaadi.

Sultan Qaboos Grand Mosques

Ilusalong meestele.

Muscati rannapromenaad.

Hommikusuplus basseinis.

 

COSTA RICA
Sihtpunkt sai valitud metsiku looduse tõttu ja me ei pidanud pettuma. See rohelus ja lopsakus ja värvikirevus võttis tummaks! Lisaks mõnusale ja aktiivsele rannapuhkusele on võimalik külastada erinevaid loodusparke, teha vabatahtlikuna tööd kilpkonnade reservaadis, aidates väikeseid munast koorunud kilpkonni ookeani jõuda ja külastada seiklusparke.

Pilvepiiril “posada” rõdul.

Puhkehetk puuotsas

Džungel pärast vihma.

Costa Rica läänepoolne rannik.

Seikluspargis puudelatvades hõljumas.

Lindude paradiis.

Tuleb tähelepanelik olla, et erinevaid loomi looduses märgata.

Tegevvulkaan Volcano area käitus meie reisi ajal korralikult.

Lopsakas loodus.

 

NAMIIBIA
Aafrikat soovitan omal käel avastama hakata just Namiibiast, sest see on suhteliselt puhas ja hõreasustusega turvaline riik. Rendiauto peaks olema kindlasti džiip, sest kohati voolavad jõed üle tee, millest madala autoga lihtsalt üle ega ümber ei pääse. Džiip võimaldab suuremate teede asemel valida nö off-road teid (nt kuivanud jõesänge) ja see lisab vaid reisile vürtsi! Näiteks tänu suvalisele jõesängiteele sattusime pisikestesse külakestesse, kus võtsime autole 3 kohalikku hääletajat, ise aru saamata, kuhu nad minna soovivad.

Vasakpoolse liiklusega harjumine võttis veidi aega, aga õnneks on Nabiimias liiklus hõre.

“Linnatänaval”

Glamping Sossusvlei rahvuspargi lähistel.

Äike tundus kuidagi eriti hirmus, sest kõuemürin kajas kaua.

Deadvlei vaade.

Mööda liivadüüni harja oli mõnus kulgeda.

Ootamatu jõgi meie teel, õnneks ei olnud väga sügav.

Merilõvide kogukond Skeletoni rannal.

Külatänaval.

Himbadel külas.

Etosha rahvuspargi loomariik oli sama kirev kui issanda loomaaed.

 

Kui reisipilte vaadates tekkis reisisoov, siis kirjuta meile estravel@estravel.ee või helista 6266 266 ja paneme paika sinu järgmise unistuste reisi!

 

Kommentaarid: