Tükike küpsist, teed ja Londonit

16.11.2010
Anu Vane

Iga aasta novembris kogunevad Londonisse kokku kõik endast lugupidavad turismifirmad. Toimub iga aastane World Travel Market, suurimaid turismimesse maailmas. “Endast lugupidavad” on siinkohal mõeldud küll naljana, kuid Londoni mess ehk WTM on partnerlussuhete seisukohast äärmiselt tähtis.

Võiks ju arvate, et kui oled juba kordi ja kordi Londonis käinud, kaotab järjekordne külastus igasuguse põnevuse. Kuid saareriigi pealinna auks peab ütlema, et London ei kaota oma võlu iial. Lennujaamast rongiga kesklinna, astud perroonilt Victoria raudteejaamahoone sisemusse ning juba imebki kirjumirju-sigrimigri maailm sind endasse.

Inimesed sagivad, vasakult poolt putkakesest immitseb sooja muffinilõhna, paremal pool hõljuvad vaniljetee aroomid, kuskil pea kohal puhub konditsioneer sooja õhku õrnalt näkku ning keegi koperdab alati su kohvri otsa.

Londonisse reisi planeerides soovitaks alati juba ette osta pileti, mis võimaldab kasutada piiramatult kohalikku ühistransporti. Kaart kannab nime “London Travel Card” ning meil Estravelis on need müügil täitsa olemas.

Kaardi puhul tuleb tähelepanelikult jälgida kahte asja. Esiteks, millistes transporditsoonides sul on vaja liigelda: üks piletitüüp lubab reisida tsoonides 1-2 ehk kesklinnas ning turistile piisab sellest täiesti. Kellel vaja kuskile kaugemale minna, tuleks soetada pilet, mis lubab reisida tsoonides 1-6.

Teine asi on see, mõlemaid pileteid on saada kahte tüüp: “off peak” pilet, mis lubab sõitu alustada alates kell 9.30 hommikul (sobib jällegi turistile) ja “peak” pilet, mille kasutusaeg pole kellaajaga piiratud. Viimane sobib neile, kes lähevad linna tööasjus ja peavad juba hommikul kusagil kohal olema.

Majutuskohta valides soovitaks ka kindlasti lähtuda metrooplaanist ning valida koht, mis pole peatusest liiga kaugel ning kust saate mugavalt ning ümberistumisteta liikuma. Kõige mõnusamad ja magusamad kohad linna avastamiseks on muidugi kõige keskel (Oxford Circus, Bond Street, Marble Arch, Piccadilly Circus), aga kui teie hotelli juurest on nimetatud piirkondadesse hea rongiühendus, siis ei ole sellel üldse suurt vahet. Palju hotelle on ka Bayswateri, Kensingtoni, Charing Crossi ja Covent Gardeni ümbruskonnas.

Meie majutusime seekord väga mõnusas hotellis Double Tree Courthouse, mis asub suurte ostutänavate Oxford Streeti ja Regent Streeti ristmikust paarisaja meetri kaugusel. Kohe hotelli vastas asub suur Liberty kaubamaja ning sarmikas Carnaby Street trendikate moebrändide kauplustega. Kõik mõnusad piirkonnad nagu Soho, West End, Charlotte Street jt jäävad siit jalutuskäigu kaugusele, nii et asukoha poolest on hotell igati sobiv Londoni nautimiseks.

Mulle on alati meeldinud ka Londoni “take away” söögikohad, kus kiiruga isuäratavaid asju teele kaasa haarata. Seekord läheb minu suurima lemmiku tiitel küpsisebaarile Ben’s Cookies.  Kümnesentimeetrise läbimõõduga kohevaid küpsiseid on kümmekond erinevat sorti, üks ahvatlevam kui teine. Küll marjadega, küll pähklitega, piimašokolaadiga, valge šokolaadiga, tumeda šokolaadiga, kõigi kolme šokolaadiga jne. Ben’s Cookies avab uue perspektiivi teie küpsisemaailmas! :)

Kuna tööasjus oli tegemist, ei jõudnud me eriti linna peal ringi kolada, nii et teised põnevad uudised jäävad järgmiseks korraks. Sest igal juhul tekkis tunne, et tahaks varsti Londonisse tagasi ja siis ikka nii, et pulseerivat suurlinnaelul täiel rinnal nautida. :)

Kommentaarid: