Ukraina väärib külastamist

12.05.2016
Janika Ritson

Ukraina pealinn Kiiev ja tuntuim kuurortlinn Odessa Musta mere ääres on paljude Eesti inimeste jaoks juba ammused tuttavad. Venemaa agressioonist tulenevalt on reisimine Ukrainasse viimastel aastatel aga ligi 40 protsenti vähenenud. Tänaseks on olukord stabiliseerumas – enamike Ukraina piirkondade külastamine on ohutu ning eestlaste huvi Ukrainasse reisimise vastu on taastumas.

“Reisimine Ukraina valitsuse kontrolli all olevatesse piirkondadesse on üldjoontes ohutu. Soovitatav ei ole reisida annekteeritud Krimmi ega okupeeritud territooriumidele ehk Putini marionettide kontrolli all olevatesse Donetski ja Luganski oblastitesse, kuid Kiievis ja Odessas on rahulik ning need linnad väärivad kindlasti külastamist,“ selgitas Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor Mauri Saarend.

Ukrainasse reisimisel tuleks arvesse võtta Välisministeeriumi soovitusi – hoida eemale meeleavaldustest ja rahvakogunemistest ning olla suurlinnades ettevaatlik. Samuti on soovitatav registreerida enda reisil viibimine Välisministeeriumi kodulehel.

Odessa, Ukraina

Akkermani kindlus Bilhorod-Dnistrovskyi linnas Odessa oblastis

Estraveli statistikast lähtuvalt võib järeldada, et 2014. aasta madalseisust ollakse üle saadud ning Ukraina kui reisisihtkoht on oma jõudu taastamas. Kui tänavu on esimese nelja kuuga ostnud Estravelilt vähemalt ühe Ukrainaga seotud teenuse 579 inimest, siis möödunud aastal tegi seda samal perioodil vaid 332 inimest. Sellele aitab kaasa ka grivna vahetuskurss, mistõttu Ukrainasse reisimine on soodsam kui varasemalt. „Majutus, transport, väljas söömine ja vaatamisväärsuste külastamine on Eesti turistile igati taskukohased,“ lisas Saarend. Kui varem sai ühe USA dollari eest 8 grivnat, siis nüüd suisa 26.

The Odessa National Academic Theater of Opera and Ballet in Ukraine. Central Golden Hall.

Odessa Riiklik Akadeemiline Ooperi- ja Balletiteater

Estraveli statistika Ukrainasse reisimisel enne ja pärast Ukraina kriisi:
2012. aastal – 2105 inimest
2013. aastal – 2004 inimest
2014. aastal – 1275 inimest
2015. aastal – 1414 inimest
2016. aastal (esimesed 4 kuud) – 579 inimest
Number aastaarvu taga näitab inimeste arvu, kes on Estravelist ostnud vähemalt ühe Ukrainaga seotud teenuse (enamasti lennupileti või majutuse).

Tallinnast Kiievisse ja tagasi lendavad Nordica otselennud aastaringselt 6 ja suvehooajal 7 korda nädalas, Odessasse lendavad suvehooajal otselennud kahel korral nädalas.

Karpaatia, Ukraina

Taga–Karpaatia, Ukraina

Kommentaarid: