Üks mõnus suusakuurort Cervinia

11.04.2008
Kata

Järjekordne õnnelik juhus viis meid seekord Itaaliasse, Cervinia linnakesse. Tegemist on äärmiselt laheda ja mõnusa kohakesega. Suusaküla asub üsna kõrgel – 2050 meetrit merepinnast, mis tagab üsna kindlad lumeolud läbi aasta. Isegi nüüd, aprilli alguses, olid nõlvad lumerohked ja superheas korras.

Suusatajaid aga üsna vähe, kuna kõrghooaeg on just läbi saanud. Seetõttu ei olnud ka lifti järjekordi ega ülerahvastatust nõlvadel. Teadjamad suusatajad rääkisid, et ka kõrgemal asuvad rajad on mõnusalt laiad, nii et ruumi jagub kõigile. Ainuke, mis võiks veel parem olla, olevat olnud radade tähistus.

Tegijamatel suusatajatel on soovitav osta rahvusvaheline mäepilet, kuna kõrgemad tipud ning osad laskumised asuvad juba Šveitsis ;) Cervinia küla ise koosneb peamiselt ühest väikesest tänavast, mille ääres asuvad hotellid ning pubid, restoranid, kohvikud, poekesed. Proovisime ise üsna mitut restorani, nii mäe peal, kui all külas ja nagu ikka Itaalia köögiga – söök oli lihtsalt superhea, vein odavam kui vesi ja teenindus sõbralikult itaaliakeelne.Need, kes ilma suuskadeta tahavad mäel käia ning imelisi vaateid nautida võivad soetada edasi-tagasi gondlipileti, millega pääseb Monte Rosa platoole, 3480 meetri kõrgusele, kus ühtlasi jookseb ka Itaalia-Šveitsi piir. Juba kolme erineva gondliga sõit on omaette elamus. Lisaks vahepealsed peatused, pubid, päike, lumi. Platoo ise on aga enamasti üsna tuuline, seega pikalt seal jalutada ei taha, pigem ikka kipud tuppa teed jooma.

Ühesõnaga kellel plaanid järgmiseks suusahooajaks tegemata, võiks kindlasti Cerviniaga tutvust teha. Lendama peaks Milanosse ja sealt u 2-3 tundi autoga mägedesse.

Kommentaarid: