Ülemaailmne uuring näitab, et reisimine on taas väga populaarne

01.12.2022
Estravel

Ajal, mil Maailma Reisi- ja Turisminõukogu (WTTC) rahvusvaheline tippkohtumine toimus juba 22. korda, näitab uus tarbijauuring, et isu rahvusvaheliste reiside järele on nüüd kõrgeim pärast Covid-19 pandeemia algust.

WTTC poolt tellitud rohkem kui 26 000 reisijat 25 riigis hõlmav uuring toob välja, et järgmise 12 kuu jooksul puhkusereisile minemist plaanib tervelt 63% küsitletutest.

Uuringust selgub ka, et reisiisu ei näita aeglustumise märke, vastupidi – enam kui veerand (27%) inimestest plaanib sama perioodi jooksul mitte üht, vaid kolme või enamat reisi.

Lisaks näitab uuring, et Austraaliast pärit reisijad on nõus kõige rohkem investeerima enda heaolusse puhkusereiside näol. Sama saab öelda ka Kanadast, Saudi Araabiast ja Filipiinidelt pärit reisijate kohta, kes samuti on eeldatavasti rohkem nõus reisimisse rahaliselt panustama kui teiste riikide elanikud.

Uuringu läbi viinud YouGovi andmetel kasvab jätkuvalt Saudi Araabia atraktiivsus ja positiivne mulje reisisihtkohana. Samuti on kõrged tulemused ka teistes Pärsia lahe piirkonna riikides, aga ka Indoneesias, Indias, Malaisias ja Tais.

Jätkusuutliku reisimise trend on tõusuteel

WTTC president ja tegevjuht Julia Simpson sõnas: “See ülemaailmne uuring näitab, et rahvusvaheline reisimine on tagasi. Kui alustame oma ülemaailmset tippkohtumist Riyadhis, mis toob kokku turismi liidrid ja valitsused üle kogu maailma, valmistuvad inimesed uuesti maailma avastama.”

Uuringu tulemused näitavad ka säästva ja jätkusuutliku reisimise kasvavat tähtsust tarbijate seas.

Peaaegu kaks kolmandikku küsitletutest (61%) väitsid, et eelistavad jätkusuutlikumaid reisibrände ja -sihtkohti, samas kui peaaegu pooled (45%) ütlesid, et annavad oma raskelt teenitud raha ainult ettevõtetele, kelle kaubamärgid seonduvad sotsiaalse vastutustundlikkuse ja keskkonnasõbralikkusega.

22. WTTC tippkohtumine toimus 28. novembrist 1. detsembrini 2022. aastal Saudi Araabias Riyadhis.

 

Kommentaarid: