Ülim luksus: Emirates Palace Hotel Abu Dhabi

18.11.2010
Estravel

Mõtlesin just paar päeva tagasi, et me pole ammu kirjutanud millestki eriti ahvatlevast ja luksuslikust. Kui kolleeg Marika naasis Araabia Ühedemiraatidest Abu Dhabist ning kirjeldas põlevate silmadega oma elamusi, siis tema muljetest ajendatult tahakski täna rääkida ühest maailma kõige uhkemast hotellist Emirates Palace Abu Dhabi.

Selle hotelli näol on tegemist täiesti nähtusega omaette. Hiiglaslik hotellikompleks ehitati valmis kõigest 3 aastaga ning selle peale kulutati umbes 3 miljardit USA dollarit.

Hotellil on kaks identset tiiba, millest ühes majutatakse ÜAE kuninglikku perekonda, valitsust ja nende külalisi. Kahe hotellitiiva vahemaa on 1 km.  Kummaski tiivas on oma vastuvõtt, spaa, basseinid ja ligipääs privaatranda.

Külalistetube on hotellis kokku 394, kõik sisustatud ülima rikkalikuse tähe all, kasutades marmorit, kulda ja tänapäevaseid tehnikaimesid.  Viimase all võib silmas pidada puutetundliku ekraani, mille kaudu klient saab kontrollida toa valgustust, õhukonditsioneeri ja meelelahutuskeskust; iga toa juurde kuulub ka oma sülearvuti.
Eriti peened on muidugi kõrgema kategooria sviidid, mida hotell iseloomustab kui “a palace in palace” (palee palees). Nende kirjeldamisel jääb omadussõnadest ilmselgelt puudu.

Kõik, mis selles hotellis näib kullast, ongi kullast. Iga aasta kulub ainuüksi 5 kg kulda hotelli restoranis pakutavate magustoitude kaunistamiseks! Hotellis on 1002 Swarovski kristallist lühtrit ja 2 käsitsi kootud Tai seinavaipa, mis kumbki kaalub 1 tonni.

Ja kõigele lisaks: hotellis on maailmas ainulaadne kullaautomaat.  Paned krediitkaardi sisse ja võtad välja puhta kulla kas kangi, müntide või ehetena, kuidas ise soovid!

Hotelli juurde kuuluvad veel 8 eskalaatorit, 103 lifti, 1,3 km pikkune erarand, 6,4 km jooksurada, 818 parkimiskohta autodele ja 1800 töötajat 49 erinevast riigist.

Alles hiljuti külastas oma Abu Dhabi reisi käigus Emirates Palace’i hotelli ka meie hea klient.  Tema sõnul pole kindlasti tegemist maailma parima hotelliga, aga võimaluse korral tasuks seal kindlasti peatuda, sest hotell ise on juba tohutu vaatamisväärsus. Teenindus oli väga hea, aga jääb mitmes asjas alla mõne teise luksushotelliketi tasemele. Hotell on lihtsalt nii suur, et personaalsusest jääb puudu, kuigi teenindajaid oli väga palju.

Meie kliendi sõnul kipuvad inimesed sageli võrdlema omavahel AÜE ja Las Vegase pompöössusi. “Põhiline vahe on selles, et Araabias on kõik see uhkus ja rikkus päris, Las Vegases aga lihtsalt kitš. Kõigile, kes tahavad elada Abu Dhabi uhkemas hotellis, võib seda kindlalt soovitada. Ise ka ei kahetse, elamus missugune!”

Kas sina tahaksid selles hotellis peatuda? :)

Muide, altpoolt leiad ka hotelli reklaamvideo, mis ütleb selle kohta rohkem, kui mina sõnades suudan.
On ikka uhke küll!

Kommentaarid:

  1. Aleks

    Seda võib ka meie inimene endale lubada. Ostain ise www.supersaver.fi vahendusel ja üks öö maksis 240 eurot tuba. Võrrelge ise, euroopas ööbimine on palju kallim, igatahes Euroopas 240 euroga saate 2-3 tärni hotelli!!!

  2. silvi laev

    seda kõike on ilus vaadata pildi peal , meie inimese võib vaid unenägudes seal jalutada ja luksust nautida.