USA leevendab novembris riiki sisenemise piiranguid vaktsineeritud reisijatele

14.10.2021
Estravel

Ameerika Ühendriigid lubavad novembris turismi eesmärgil külalisi 33 riigist, sealhulgas Schengeni riikidest, kuhu kuulub ka Eesti. Lisaks on oodatud turistid ka Hiinast, Indiast ja Brasiiliast.

Täiendatud 18.10.2021

Valge Maja teatas, et kavatseb 8. novembrist 2021 leevendada 2020. aasta alguses kehtestatud karme pandeemiaga seotud piiranguid. Piirangute lõdvenemine puudutab 26 Schengeni ala riiki, Suurbritanniat, Iirimaad ja teisi riike.

Tasub märkida, et esialgse kava järgi lubatakse nendest riikidest vaid neid lennureisijaid, kes on täielikult vaktsineeritud. Samuti hakatakse lennureisijatelt nõudma lisaks vaktsineerimistõendile ka värsket negatiivse tulemusega koroonatesti tõendit. Samuti on jätkuvalt nõutud ESTA reisiluba.

Kuigi USA avab piirid enamikele Euroopa riikidele, on siin teatav vastuolu, sest ameeriklastel soovitatakse tungivalt vältida reisimist mitmetesse ELi/Schengeni ala riikidesse, sealhulgas Eestisse.

Novembris avatakse ka maismaapiirid Kanada ja Mehhikoga turismi eesmärgil reisimiseks. Seejuures peab piiriületaja olema täielikult vaktsineeritud. Ootame lähinädalatel täpsustavaid uudiseid Ameerika Ühendriikidesse reisimise kohta. Liitu Estraveli uudiskirjaga, et sellest esimeste seas teada saada.

Lisainfo:

Otsid soodsaid lennupileteid USAsse?

Turkish Airlines’i edasi-tagasi lennupiletid Ameerika Ühendriikidesse alates 599 €

 

Kommentaarid: