Uus lennufirma Eesti turul – Transavia France ühendab Tallinna Pariisiga

11.10.2023
AS Tallinna Lennujaam

4. aprillil 2024 alustab Tallinna ja Pariisi vahel lende odavlennufirma Transavia France. Lennud hakkavad toimuma kaks korda nädalas, neljapäeviti ja pühapäeviti Pariisi Orly lennujaamast.

Pariis on Eesti jaoks üks suurima reisijate mahuga turge, kus on veel ühenduste osas kasvuruumi, mistõttu on uus lennufirma sellel liinil väga oodatud. “Oleme läbirääkimisi pidanud Transaviaga mitu aastat ja meil on väga hea meel, et järgmise aasta kevadel alustavad nad Tallinna lendamist. Teise lennufirma lisandumine Pariisi suunal tähendab lisaks tihedamale lennugraafikule ka soodsamaid piletihindasid,” rääkis AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liige Eero Pärgmäe ning lisas, et Transavia kui Air France-KLM lennundusgrupi liige avab võimalusi veel laiapõhjalisemaks koostööks. “Transavia lendude algus rõõmustab kindlasti ka spordisõpru. Suvised olümpiamängud Pariisis on suur spordi- ja kultuuripidu,” nentis Pärgmäe.

“Meil on väga hea meel teha oma esimesed sammud Eestis. Uus lennuliin pakub meie Pariisi klientidele võimalust avastada Tallinna võlusid. Samuti ootame huviga meie esimesi Eesti kliente, kes soovivad külastada Pariisi. Pakume soodsat ja kvaliteetset teenust Prantsusmaale lendamiseks,” rõõmustas Nicolas Hénin, Transavia France’i kommertsjuht.

EASi ja KredExi ühendasutuse turismijuht Rainer Aavik: “Iga lisanduva lennufirma üle on meil loomulikult hea meel, sest see avardab meie võimalusi reisimiseks. Pariis on maailmas enim turiste ligi tõmbav metropol ja pakub turistidele huvi aastaringselt. Samas loodame, et liiklus linnade vahel on kahesuunaline ja lisaks eestlaste kogukonnale Prantsusmaal suudame meelitada prantslasi avastama Eestimaad.”

Lennupileteid saab osta alates 10. oktoobrist.

 

Transaviast

Air France-KLM Gruppi kuuluv odavlennufirma Transavia opereerib enam kui 200 lennuliinil Euroopas ja Vahemere piirkonnas teostades lende oma baasjaamadest Prantsusmaalt (Pariis, Nantes, Lyon ja Montpellier), Hollandist (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven) ja Belgiast. 2022. aastal teenindas Transavia France ligi 10,7 miljonit reisijat. Transavia France on täna suurima reisijate arvuga odavlennufirma Pariisis (Beauvais, CDG ja Orly lennujaamad). Transavia, kellel on Prantsusmaal rohkem kui 2300 töötajat, on keskendunud teenuste kvaliteedile, meeskondade kliendisõbralikkusele ja innovatsioonile. Neist prioriteetidest kinnipidamine on toonud lennufirmale hulgaliselt auhindu. Skytraxi edetabelis – 2023. aasta parim odavlennufirma – on Transavia Euroopa odavlennufirmade hulgas teisel ja maailmas kuuendal kohal. Kolm järjestikkust aastat on Transavia France pälvinud “Aasta Klienditeenindaja 2023” auhinna kollektiivse reisijateveo (ESCDA) kategoorias ja pälvis kuuendat aastat järjest pealinna märgi “Parim sümboolika” transpordi kategoorias, mille andis välja Ajakiri Capital. Ettevõte sai ka Qualiweb 2023 karika oma veebiteenuse kvaliteedi eest kategoorias Turism ja Transport. Skyscanner andis ettevõttele auhinna Traveller Trust Award parima broneerimiskogemuse eest.

Allikas: AS Tallinna Lennujaam

 

Kommentaarid: