Uus-Meremaa tühistas kõik COVID-19 reisipiirangud

16.09.2022
Estravel

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern teatas, et lõppenud on kõik pandeemiaga seotud reisipiirangud, sealhulgas vaktsineerimis- ja testimisnõuded.

Viidates väikesele haigusjuhtumite arvule, laiemale juurdepääsule viirusevastastele ravimitele ja hästi vaktsineeritud elanikkonnale, lõpetas Uus-Meremaa COVID-19 reisipiirangud, mis hoidis turiste eemal alates 2020. aasta algusest.

Riigi järkjärguline taasavamine algas tegelikult juba selle aasta veebruaris, mil anti teada, et kõikidel turistidel ja viisaomanikel on õigus taas riiki siseneda alates 31. juulist kui on olemas vaktsineerimis- ja testitõend.

Uus-Meremaal seni kehtinud reisipiirangud lõppesid 13. septembril 2022

Alates 13. septembrist peavad reisijad täitma ainult Uus-Meremaa reisideklaratsiooni ja saama enne lendu reisiloa, mille nad esitavad – kas paberkandjal või mobiilseadmes – lennujaama check-in töötajale reisi alguspuntkis ja Uus-Meremaa piiril.

Uus-Meremaale saabunud reisijaid julgustatakse endiselt jätkama koroonaviiruse suhtes testimisega saabumispäeval ja reisi viiendal päeval, kuigi see pole enam kohustuslik.

Koos reisipiirangutega on Uus-Meremaa loobunud üldisest maski kandmise nõudest (v.a tervishoiuastutustes). Samas võivad ürituste korraldajad ja ettevõtted oma äranägemise järgi külastajatelt maski kandmist nõuda.

Head uudised reisinõuete leevenemisest tulevad just enne Uus-Meremaa turismi kõrghooaega, mis kestab detsembrist veebruarini. Vaata täpsemat infot reisitingimuste kohta ka Reisi Targalt – Uus-Meremaa lehelt, vajadusel konsulteeri oma reisikonsultandiga.

 

Allikas: beehive.govt.nz

 

Kommentaarid: