Välisministeerium hoiatab: olukorrast Tais

26.04.2010
Helena Parmask

Poliitiline olukord Tais on jätkuvalt ebakindel. Välisministeerium soovitab kuni olukorra stabiliseerumiseni võimalusel vältida reisisihina Bangkoki linna. Antud soovitus ei piira läbi Bangkoki lennuvälja transiidina teistesse sihtpunktidesse reisimist.

Valitsusvastased protestijad on Bangkokis kogunenud juba alates 12. märtsist, põhjustades kesklinnas kaost ja suuri liikumistakistusi. Tai valitsus kuulutas 7.04.2010 Bangkokis ja mõnedes pealinnaga piirnevates provintsides välja eriolukorra. Eriolukorra ajal on keelatud rahvakogunemised. Kohapeal tuleks jälgida täpselt võimude soovitusi ja korraldusi.

Bangkokis viibides tuleks kindlasti vältida protestijate kogunemisi. Bangkoki kesklinnas ja lähiümbruses esineb meeleavalduste ajal häireid transpordivahendite töös ning liikumispiiranguid. Eriti ohtlik on Ratchaprasong piirkond. Olukorra pingestudes tuleks jääda oma hotelli, jälgida olukorda meedia vahendusel ning kindlasti vältida võimalikke demonstrantide kogunemisalasid.

Riigis püsib terrorismioht, sihtmärgiks võivad olla ka välismaalaste poolt enamkülastatud kohad. Samas pööratakse Tai valitsuse ja julgeolekuteenistuste poolt suurt tähelepanu turistidele ohutuse tagamisele.

Vältida tuleks reise lõunaprovintsidesse – Pattani, Yala, Narathiwa ja Songkhlat, kus esineb jätkuvalt relvastatud vägivalda. Samuti tuleks võimalusel vältida Prea Viheari (Khaoi Pra Viharn Tais) templite piirkonda, kus piirivaidluse tõttu on esinenud Kambodža ja Tai sõjaväeüksuste vahelisi konflikte. Viimatinimetatud templitele on juurdepääs keelatud.

Ettevaatlik peab olema reisimisel Tai piirialaldele Kambodža ja Birmaga. Reisid nendesse piirkondadesse peaksid olema eriti hoolikalt ettevalmistatud, soovitavalt läbi viidud organiseeritud grupireisina ja erialase ettevalmistuse saanud giidi saatel.

Rohkem informatsiooni Tai kohta, Eesti Välisministeerium:
http://www.vm.ee/?q=et/node/5827

Kommentaarid: