Valitsus tegi piiranguteta Eestisse tuleku 2 korda raskemaks

16.07.2021
Estravel

Valitsus otsustas, et piiranguteta saab alates esmaspäevast (19.07.2021) Eestisse tulla Euroopa riigist, mille kahe nädala nakatumisnäitaja 100 000 inimese kohta on kuni 75. Varem oli see piir 150.

Vastavalt Euroopa Liidu soovitustele jagunevad piirangud kolme kategooriasse vastavalt selle riigi riskitasemele, kust inimene Eestisse saabub, teatas valitsus.

Piiranguteta saab muudatuse kohaselt Eestisse tulla Euroopa riigist, mille 14 päeva nakatumisnäitaja 100 000 inimese kohta on võrdne 75-ga või sellest väiksem.

Kui riigi nakatumisnäitaja jääb vahemikku 75–200, siis ei rakendu Eestisse saabumisel piirangud, kui inimesel on ette näidata tõend COVID-19 vastase vaktsineerimise, haiguse läbipõdemise või negatiivse testitulemuse kohta. Ilma tõendita Eestisse saabumisel tuleb riiki jõudes teha koroonaviiruse test. Tulemuse selgumiseni peab inimene viibima oma elukohas.

Saabumisel Euroopa riigist, mille nakatumisnäitaja on üle 200, peab jääma 10 päevaks eneseisolatsiooni, mida on võimalik lühendada kahe negatiivse testiga. Piirangutest on vabastatud inimene, kellel on vaktsineerimiskuur lõpetatud või kes on COVID-19 haiguse läbi põdenud.

Muudatusega lisatakse korraldusse ka erand, mis puudub alaealisi, kes reisivad Euroopas kas vaktsineeritud või COVID-19 haiguse läbi põdenud ning seega eneseisolatsioonist vabastatud saatjaga.

Loe edasi/allikas: ERR

Vaata infot Välisministeeriumi lehelt.

 

Kommentaarid: