Villa Trapp – Heliseva muusika radadel

21.10.2010
Helena Parmask

Sellel talvel Eestis lavalaudadele tulev muusikal ja tõelise kultusfilmina tuntud “Helisev muusika” on üks meie aja kaunimaid armastuslugusid. Kes ei teaks stseeni võimsate mägede taustal, kus Julie Andrews keerleb alpiniidul ning laulab hingetuks tegevalt “The hills are alive with the sound of music …”

Kui paljud teist aga teavad, et tegemist on reaalselt aset leidnud looga ja päriselt elanud inimestega? Nii filmi kui muusikali aluseks on ka eesti keeles ilmunud Maria von Trappi mälestusteraamat. Von Trappi perekond elas ja tegutses Austrias Salzburgi linnakeses ning nende “päris” maja on siiani alles. Muusikapere “filmikodu” on jäädvustatud Frohnburgi ja Leopoldskroni lossides ning rekonstrueeritud Hollywoodi filmistuudios.

70 aastat avalikkusele suletud suurejooneline Salzburgis asuv villa on nüüd taas kõigile huvilistele avatud – seda hotellina, kus soovijad saavad veeta öö tõeliselt lummavas ajaloolises keskkonnas.  Villa Trappi külalistemaja kõik toad on sisustatud erilise hoole ja armastusega, et säilitada ajastu hõngu ning samas pakkuda ka kõiki tänapäevaseid mugavusi. Iga tuba annab aimu sellest, milleks seda kasutati või kes pereliikmetest seal elas.

Vaata lähemalt Villa Trappi kodulehelt  http://www.villa-trapp.com.

Kes teab, millal järgmine reis sind Austriasse Salzburgi kanti viib. Ehk tasub see põnev koht meeles pidada! Majutuse hinnad kaheses toas algavad 1925 kroonist.

Kommentaarid: